Öne Çıkanlar Demir Leydi Ambargoed Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Sırrı

Bu haber kez okundu.

İngiliz askeri birlikleri Afganistan'dan çekildi

İngiltere'nin Afganistan üssü Bastion kampında dün yapılan toren ile 13 yıldır süren harp İngiliz askeri birliklerinin de ülkeden çekilmesiyle Afganistan için bitti. İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, 2001 yılından beri süren savaşta ülkesinin hata yaptığı noktalar olduğunu ama çoğunlukla başarı sağlandığını dile getirdi. Afganistan'da halkın can güvenliğinin sağlanması konusunda İngiltere askerî birliklerinin mühim rol oynadığını belirten Fallon, "Bölgede güvenliğin tamamen sağlandığı konusunda kati konuşmak olası değil fakat artık Afgan Hükümeti'nin güvenlikten mesul 300 bine yakın emniyet mensubu mevcut" diye söyledi. Ülkeye askerî ve mali konularda desteğin tamamen bitmeyeceğini de sözlerine ekleyen Savunma Bakanı, "Bundan sonra ülkenin güvenliği tamamen Afgan güçlerine aittir" diye söyledi. 2001 yılından beri Afganistan'da vazife yapan 453 İngiliz askeri hayatını kaybetti. 13 sene içinde yekün 140 bin İngiliz asker görevlendirildi. Britanya'nın Afganistan için harcadığı bütçe ise 19 milyar sterlini buldu. İngiltere Başbakanı David Cameron ise Afganistan'da hayatını kaybeden İngiliz askerleri için "Bizim adımıza orada vazife yapanları her vakit saygıyla anacağız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.