Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Mehmet Gözde ingiltere Barkley Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice

Bu haber kez okundu.

İngiliz ordusu peşmerge eğitimine başladı

Yorkshire Alayı'nda görevli askerler Irak'ta peşmergelere "ağır silah kullanımı" konusunda eğitim veriyor. İngiliz askerlerin bir hafta Kuzey Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de kalmaları bekleniyor. BBC savunma muhabiri Jonathan Beale, İngiliz askerlerin muharip misyon üstlenmeyeceklerini aktardı. İngiltere Savunma Bakanlığı geçen ay peşmergelere çok sayıda cephanenin yanı sıra 40 da ağır silah gönderildiğini açıklamıştı. Başka bazı ülkeler de peşmergelere çelik yelek, miğfer ve gıda yardımını İngiltere üzerinden yapıyor. Irak'ta muharip misyon üstlenen son İngiliz aslerleri Nisan 2009'da ülkeden ayrılmış, küçük bir grup asker ise 2011 sonuna kadar Irak ordusunu eğitmişti.

Kobani'de ağır çatışmalar sürüyor

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın son açıklaması ise Suriye'nin kuzeyindeki Kobani kentinde Kürtlerle IŞİD güçleri arasındaki ağır çatışmaların sürdüğü bir dönemde geldi. BBC Türkçe'ye konuşan Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim, kentin yüzde 70'inin kendilerinin, yüzde 30'unun ise IŞİD militanlarının denetiminde olduğunu söylemişti. öMuhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, Kobani'deki çatışmalarda son bir ayda 300'e yakın IŞİD militanı olmak üzere, en az 553 kişi öldü. IŞİD, Suriye ve Irak'ın önemli bir bölümünü kontrol altında tutuyor. Kıbrıs'tan kalkan İngiliz savaş uçakları yaklaşık iki haftadır Irak'ta IŞİD mevzilerini bombalıyor. ABD'nin oluşturduğu IŞİD karşıtı koalisyona katılan 40'dan fazla ülkeden biri olan İngiltere, Suriye'deki hava saldırılarına ise katılmıyor. ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel Kobani'de durumun çok tehlikeli olduğunu ve IŞİD militanlarının kent halkı için hala tehdit oluşturduklarını söylemişti. Hagel ayrıca Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı verdikleri mücadelenin uzun süreceğini vurgulamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.