Öne Çıkanlar londra Ece Dağıstan A. Dilek Aydın Kahramanmaraş UK londra avrupa ingiltere Gallipoli Restoran Gallipoli angel Dilek Livaneli londra Atatürkçü Düşünce Derneği

Bu haber kez okundu.

İngiltere gölge başbakanı Ed Miliband, dünya liderliğine talibim

Avrupa Ajansı (AVA) Londra- İngiltere’de seçime 1 hafta kala, seçime yönelik toplantılar ardı ardına yapılıyor.  Artık siyasi partiler son kozlarını oynuyor. Seçmene doğru iletiyi vermek için son turları atıyorlar.  İngiltere ana muhalafet partisi Kuzey Londra Islington’da uluslararası bir toplantı düzenledi. Geçen pazar günü yapılan toplantıda İngiltere İşçi, Partisi ( Labour Party) Lideri Ed Miliband katıldı ve bir konuşma yaptı.  BBC’de yayımlanan Eastender dizisin ünlü aktörü Ross Kemp, Labour’s International Development toplantısının sunucusuydu. Toplantıya ünlü aktrist Adjoa Andoh, Birleşmiş Milletler İnsan hakları sekreteri Barones Valerie Amos, Lord Neil Kinnock, Uluslararası Yapılanma gölge bakanı Mary Craigh, Labour Party yönetimden Vanessa Bowcock, Hackney Belediye Meclis üyelerinden Cllr Dan McCurry, Cllr Susan Jumoke Fajana-Thomas, Cllr Can Özşen, Avrupa Medya grubu Başkanı Vatan ÖZ, Hukukçu Rose Albay ve İşçi Partisi’nin Türkiye Dostları gurubun başkanı Nilgün Canver ile İşçi partisinin üst düzey yönetimiden isimler katıldı.

Ed Miliband Avrupa’ya özel konuştu

İngiltere gölge Başbakanı veya 7 Mayıs seçimlerinde  İngiltere Başbakanı olması beklenen,  İngiltere İşçi, Partisi ( Labour Party) Lideri Ed Miliband Avrupa Gazeteye Özel konuştu. Ed Miliband yaptığı konuşmada, İngiltere sağlık sistemi Nhs’ten eğitime, göçmenlikten insan haklarına kadar ülkeyi ilgilendiren kritik konularda gereken bütün iyileştirmeleri yapacağını söyledi.  Ed Miliband, İşçi partisine oy verirken ülkeye  oy vermiş gibi değilde bir dünya liderliğine oynanayan İngiltere’ye oy verin diyerek oy istedi.

Miliband özetle şunları söyledi:

“İçeride İngiltere’yi ekonomik olarak yeniden geliştireceğiz. İngiltere’de ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürmeye çalışıyoruz. İlk defa ev alacaklara kolaylıklar sağlayacağız. Vergi adaletsizliğini ortadan kaldıracağız. Hem dünyada hem İngiltere’de vergi adaletiyle şampiyon olacağız. Dışarıda ise farklılık yaratacağız. Hep birlikte gelecekte insani açıdan hem evde hem dünyada yardıma ihtiyacı olanlara el uzatacağız, yardımsever olacağız. Dünyada okuyamayan kız çocukları var. Su içemeyen çocuklar var. İngiltere sağlık sistemini iyileştirerek şampiyon olacağız ve dünyaya örnek olarak dünyadaki yardıma muhtaçlara yardım da edeceğiz. Dünya’nın sadece yüzde biri zengin ve varlıklı insanlardan oluşuyor. Burada bir yanlışlık var. Adaletsizlik var. Bunları ortadan kaldırmak için çalışıp şampiyon olacağız” 

İngiltere İşçi partinin Türkiye Dostları gurubun başkanı Nilgün Canver Ed Miliband'tan Türkçe sınav sözü aldı

İngiltere gölge başbakanı Ed Miliband geçen pazar günü İslington bölgesinde yapılan Labour’s International Development özel toplantısına katıldı. Toplantıda Ed Miliband ile kısa bir görüşme olanağı bulan İngiltere İşçi partinin Türkiye Dostları gurubun (Labour Friends Of Turkey ) başkanı Nilgün Canver , Miliband’a iptal edilmesi gündeme gelen GCSE sınavlarını hatırlattı. İngiltere'de yaşayan Türk Toplumunu yakından ilgilendiren GCSE sınavlarının iptal edilmemesi sözünü Ed Miliband’tan alan Nilgün Canver konunun takipçisi olacağını söyledi. 

İngiltere ana muhalafet partisi Kuzey Londra Islington’da uluslararası bir toplantı düzenledi. Geçen pazar günü yapılan toplantıda İngiltere İşçi, Partisi ( Labour Party) Lideri Ed Miliband katıldı ve bir konuşma yaptı.   Ed Miliband İngiltere sağlık sistemi Nhs’ten eğitime, göçmenlikten insan haklarına kadar ülkeye ve dünyaya yönelik çalışacağım dedi. 

ED MILIBAND

Ed Miliband (tam adı Samuel Edward "Ed" Miliband) (d. 24 Aralık 1969, Londra) bir Birleşik Krallık politikacısıdır. 2005'den itibaren Avam Kamarası'nda "Doncaster North" seçim bölgesinden milletvekilliği yapmaktadır. 2007-2010 döneminde Birleşik Krallık Başbakanı olan Gordon Brown'ın hükümetinde bakanlık yapmıştır. 26 Eylül 2010'de İşçi Partisi başkanı seçilmiştir ve Avam Kamarası'nda ana muhalefet partisi lideri olarak görev yapmaktadır. 1938 yılından beri, Oliver Stanley ve Lord Edward Stanley'den sonra Birleşik Krallık Kabinesi'nde bulunan ilk kardeşlerdendir. Ed Miliband Londra'da doğmuştur. Annesi, Marion Kozak, ve babası Ralph Miliband Avrupalı Yahudi asıllı olup II. Dünya Savaşı'ndan önce Nazi Almanya'sından kaçıp İngiltere'ye göçmen olarak yerleşmişlerdir. Babası İngiltere'de askerlik yaptıktan sonra üniversiteyi bitirdi; 1948de Birleşik Krallık teabası oldu; 1948de Politik Bilimler alanında akademik kariyere girdi ve 1972'de Leeds Üniversitesi'nde profesör oldu. Sonra Amerikan üniversitelerinde de profesörlük yapmıştır. Bu dönemde en iyi Markist kökenli politika ve siyaset kritiği olarak isim yapmıştır. Ed Miliband ilk öğretim eğitimini Camden, Londra'da bir devlet ilköğretim okulunda ve orta öğretimini de Kuzey Londra'da bir devlet okulu olan "Haverstock Comprehensive Okulu"nda tamamlamıştır. Orada ileri "A-level" imtihanlarında iyi sonuçlar aldığı için Oxford Üniversitesi'nde Corpuş Christie Koleji'ne girmiş ve "Felsefe, Politik ve Ekonomi (PPE)" dalında diploma BA derecesi almış ve sonra da Londra'da LSE'den iktisat üzerinden Masters derecesi almıştır. Gençliğinde LBC Radysosunda "Genç Londra" programında röportajcı olarak ve İşçi Partisi'nin en iyi bilinen sol eğilimli politikacılarandan olan Tony Benn için "intern" olarak çalışmıştır.[1]Üniversiteyi bitirdikten sonra kısa bir müddet televizyon haberleri hazırlamak için de çalışmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.