Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

İngiltere Hükümeti'nden Ebola alarmı

Son olarak Batı Afrika'da görevli İspanyol bir hemşirenin virüsü İspanya'ya taşıması, Avrupa'da salgının yayılacağı endişesini arttırdı.Uzmanlara göre, salgının Avrupa'ya yayılma ihtimalinin oldukça düşük olmasına rağmen, İngiltere Hükümeti başkent Londra'nın uluslararası ulaşımını sağlayan alanlara virüsü tespit etmeye yardımcı olan termal tarama cihazlarını yerleştirmeyi planlıyor. Başkentin en işlek havaalanları Heatrow ve Gatwick başta olmak üzere uluslararası tren kuruluşu Eurostar cihazın yerleştirileceği ilk alanlar arasında bulunuyor.Elde taşınabilen termal tarama cihazı, gelen yolcuların vücut ısısını ve salgının bir semptomunu tespit edebiliyor. Henüz yürürlüğe girmemiş karar bir çok tartışmayı da beraberinde getirdi.Sky Haber'e göre, İngiltere Sağlık Bakanı Jeremy Hunt, uygulamanın Britanya'yı bölmesinden endişeli. İngiltere Sağlık Örgütü Kurul Başkanı Profesör David Heymann ise yerleştirilecek cihazların yardımcı olmayacağı görüşünde. Semptomların zamanla ortaya çıkabileceğine dikkat çeken Heymann, salgının nasıl yayıldığının vatandaşlara doğru bir şekilde anlatılması gerektiğini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.