Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

İngiltere tarihinin yazıldığı St.Albans Belediyesi’nde bir Türk başka bir tarih yazdı

Birleşik Krallık ülkelerinden İngiltere’nin anayasası olan Magna Carta’nın yazıldığı tarihi şehir St.Albans Belediyesi’nde bir Türk başka bir tarih yazdı.

Magna Carta şehrinin belediye kabinesinde bir Gümüşhaneli

Avrupa Ajansı (AVA) Londra/ÖZEL- 1877'de Kraliçe Victoria beratı ile şehir olma statüsü kazanmış bir şehir. Herefordshire Kontluğu’na bağlı doğu İngiltere’de yer alıyor… İngiliz insan haklarını ilk belirleyen doküman olan Magna Carta'nın bu şehirde hazırlanmış. Magna Carta’nın yazıldığı tarihi şehir St.Albans Belediyesi’nde bir Türk başka bir tarih yazdı.

7 kişilik kabineye girdi

Dilini yolunu bilmeden 45 yıl önce geldiği şehirde işletmecilik yapan Salih Gaygusuz, 2006 yılında iş hayatına noktayı koyarak katıldığı ilk belediye seçimlerini kazandı. 3 dönemdir kazandığı seçimler sonucu şehrin belediye (Mayor) başkanlığını yapan Salih Gaygusuz daha sonra Eyalet Vekil seçimlerine katıldı fakat olumlu netice alamadı, geçen zaman içerisinde son 2018 yerel seçimler sonrası St Albans & District belediyesinde 58 kişiden oluşan meclis üyelerinin içinden seçilip kurulan 7 kişilik kabinede görev almış bulunuyor.

“Business and Community Engagement Portfolio

Avrupa’ya özel konuşan Salih Gaygusuz sözlerine şöyle devam etti:

“Heyecanlı bir süreçten geçiyorum, beklemediğim bir anda kabineye çağrılmam güzel bir süpriz oldu, 7 kişiden oluşan ciddi kararlar veren belediyemizin yaptırım kabinesinde yer almak gurur verici. Bana verilen “Business and Community Engagement Portfolio” çok ciddi bir sorumluluk taşıyor. Şehrimizin ekonomisini direk ilgilendiren bir pozisyon çok farklı kategorilerde sorumluluk taşıyor. Kolay bir iş değil ama bana verilen bu görevi başarıyla yerine getireceğime inanıyorum. Bu vesile ile bir Türk olarak Türkiye’miz adına yurt dışındaki uğraşlarımızda aynı zamanda Vatanımızında tanıtımına katkılarımız olacağına inanıyorum”

Mehmet (Salih) Gaygusuz

Türkiye’nin Karadeniz Bölgesinin Gümüşhane İlinin Kelkit İlçesi’ne bağlı Ünlüpınar (Pekün) Beldesi’nde dünyaya gelen ve bir süre sonra ailesiyle Trabzon’a göç eden Mehmet Gaygusuz, 1972’de henüz 16 yaşındayken İngiltere’ye geldi. Burada bulaşıkçılık ve garsonluk yapan Gaygusuz, yıllar sonra175 bin 500 nüfuslu St. Albans kasabasına yerleşerek lokanta açtı. Daha sonra İngiltere vatandaşıyla evlenerek vatandaşlık hakkı elde etti. 2 çocuğu olan Gaygusuz, 2006’da St. Albans Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi ve 3 dönem bu görevi sürdürdü. İngiltere’de 7 Mayıs’taki genel seçimlerle birlikte ülkenin yüzde 80’inde yapılan yerel seçimlere Muhafazakar Parti adayı olarak giren Gaygusuz, 7 rakibini geride bırakarak St. Albans Belediye Başkanı oldu. 1 dönem başkanlık yapan Mehmet Gaygusuz, geçtiğimiz Mayıs ayında Eyalet Vekil seçimlerine katıldı fakat olumlu netice alamadı, geçen zaman içerisinde son 2018 yerel seçimler sonrası St Albans & District belediyesinde 58 kişiden oluşan meclis üyelerinin içinden seçilip kurulan 7 kişilik kabinede görev almış bulunuyor.

Foto

1

St.Albans Belediyesi (Mayor) başkanlığını yapan Salih Gaygusuz şehrin yönetimde söz sahibi oldu

2

St Albans & District belediyesinde 58 kişiden oluşan meclis üyelerinin içinden seçilip kurulan 7 kişilik kabinede görev alarak Türkleri gururlandırdı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.