Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

İngiltere’den, Almanya’ya giden ADDP başkanı Özer görüşmelerde bulundu

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-Almanya’nın Frankfurt şehrinde tüzel kişiliğine kavuşarak kamuyararına çalışan uluslararası bir çatı örgütü kimliğine kavuşan Atatürkçü Düşünce Dünya
Platformu ( ADDP), 1.Olağan Genel Kurulu’nu 11 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirdi.Geçen dönemde 2.Başkanlık görevini yürüten İngiltere ADD Başkanı Jale Özer, bu genel kurulda ADDP’nin yeni başkanı seçildi. 27 -29 Eylül tarihleri arasında ADDP’nin yasal işlemleri nedeniyle Almanya’ya giden başkan Özer orada birçok görüşmelerde bulundu.

Karlsruhe Atatürkçü Düşünce Derneği


Dortmund Atatürkçü Düşünce Derneği başkanı Ahmet Singör’ün hazırladığı 2Günlük Almanya programının ilk ziyareti,  ADDP’nin kurucu üye derneklerinden Karlsruhe Atatürkçü Düşünce Derneği’ne yapıldı. Geçen sene açılan dernek binası, kütüphanesi ve Atatürk resimleriyle büyük beğeni topladı. Başkan Özer, Karlsruhe ADD Başkan
Yardımcısı Serap Arabacı, Karlsruhe yönetim kurulu üyesi Fırat Baz ve Dortmund ADD Başkanı Ahmet Singör ile eşi Naciye Singör’ün de hazır bulunduğu ziyarette dernek yöneticilerinden bu güne kadar yapılan faaliyetler hakkında bilgi alındı, ve gelecekte planlanlanan çalışmalar konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu.


Heidelberg Atatürkçü Düşünce Derneği


27 Eylül 2021 akşamı Heidelberg’deki bir Türk restoranında organize edilen yemekte, Başkan Özer ile ADDP’nin üye derneklerinden Heidelberg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Sevil Bursalı, ve yönetim kurulundan Halit Bursalı, Aydın Gündüz, Emre Kıreker buluştular.   

Karlsruhe ADD Başkanı Ayşenur Kazokoğlu, başkan yardımcısı

Serap Arabacı, yönetim kurulu üyesi Fırat Baz, ve Dortmund ADD Başkanı Ahmet Singör de yemeğe katıldılar. Yemekte pandeminin dernek faaliyetlerini nasıl etkilediği konuşuldu ve bundan sonra neler yapılabileceği konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.Başkan Özer, yeni yönetim ile üye derneklerin iletişiminin artırılmasının çok önemli olduğunu ve derneklerimize yardımcı olabilmek için yönetim kurulunun bir plan yapacağını belirtti.ADDP’nin en büyük amacının Atatürkçü Düşünce Sisteminin yurt dışındaki gençler arasında anlaşılmasını ve kendilerine bir yaşam felsefesi olarak özümsemelerini sağlayacak çalışmaların yapılması olduğunu söyledi. Yemeğe katılan dernekler yeni yönetime başarılar dileyerek, dernek olarak da destekleyeceklerini söylediler, ve memnuniyetlerini ifade ettiler.


Dortmund ADD Başkanı Ahmet Singör ve Karlsruhe ADD Başkan Yardımcısı Serap Arabacı 
 

Üçüncü görüşme: 28 Eylül günü Stuttgart ADD Başkanı Gönül Köksal ve yönetim kuruluüyesi Elif Özel İsmailoğlu ile Stuttgart’ta bir toplantı yapıldı. Dortmund ADD BaşkanıAhmet Singör ve Karlsruhe ADD Başkan Yardımcısı Serap Arabacı’nın da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Jale Özer aydınlanma mücadelesinde kadınların yurt dışında büyük özveriyle gönüllü çalışmalarının öneminden bahsederek, Stuttgart ADD’de de kadınların bu mücadelede de en önde olduğunu görmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti, ve ADDP ile ilgili bilgilendirme yaptı. Başkan Gönül Köksal ve yönetim kurulu üyesi Elif Özel İsmailoğlu da Stuttgart ADD’nin çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Olumlu geçen toplantı da pandemi döneminde her şeyde olduğu gibi derneklerin faaliyetlerinin de istenildiği gibi yapılamadığı bir dönemden geçildiğinin altı çizildi.

Son görüşme ise Almanya’da başarılarıyla hepimizi gururlandırmiş bir iş insanınin, Filiz Albrecht’ın davetine katılmak oldu. Dünya devleri arasındaki Bosch’un 134 yıllık tarihindeki ilk kadın yönetim kurulu üyesi olarak 1 Ocak 2021 de göreve başlayan Filiz Albrecht , ADDP’nin kuruluş aşamasından bu yana çok emeği geçmiş değerli çalışma arkadaşımız Dortmund ADD Başkanı Ahmet Singör’ün kızı. Almanya’nın Balve kentinde doğan Filiz, Almanya Westfälische Hochschule Gelsenkirchende işletme hukuku ve Charlotte, Kuzey Carolina’daki Pfeiffer Üniversitesinde işletme hukuku okudu. 1999 yılında işletme hukuku ve MBA ile eğitimini tamamladı.

ADDP Başkanı Özer, Filiz Albrecht ile buluşmasında, bir Türk kadının bu başarısının hepimizi ne kadar gururlandırdığını , yurt dışında yaşayan gençlerin de böyle başarılı hayat hikayelerini gerçekleştirmesinde kendisinin nasıl önemli bir rol model olduğunu söyledi. Filiz Albrecht’de bu görüşmeden çok mutlu olduğunu söyleyerek ADDP ‘nin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Jale Özer, 11 Eylül’deki genel kurul öncesi ve sonrasındaki yasal işlemlerin hazırlanması, ve Almanya seyahati programının yapılmasında gösterdikleri destek, ve eşsiz misafirperlikten dolayı Dortmund ADD Başkanı Ahmet Singör’e, eşi Naciye Singör’e ve Karlsruhe ADD Başkan Yardımcısı Serap Arabacı’ya teşekkürlerini sundu.


 

Karlsruhe ADD Bşk.Yardımcısı Serap Arabacı, ADDP Başkanı Jale Özer, Dortmund ADD
Başkanı Ahmet Singör, Naciye Singör, Karlsruhe ADD YK üyesi Fırat Baz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.