Öne Çıkanlar Pandemiye ingiltere Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Irak Ordusu'na bağlı birlikler 2 sene sonra ilk kez Musul topraklarında

17 Ekim'de terör örgütü DEAŞ'a karşı başlatılan operasyon kapsamında dün ilk kez Musul'a giren Irak Ordusu'nun bugün kent merkezindeki mahallelerde ilerlemeye başladığı bildirildi. The Associated Press'e konuşan Yarbay Muhanad al-Timimi, Kokceli ve Karama mahallelerinin batısında yer alan Aden, Tahrir ve Kudüs bölgelerine top atışları ve havan saldırılarıyla operasyon başlatıldığını aktardı. Irak Ordusu'ndan yapılan açıklamaya göre özel kuvvetler, Musul'un doğusunda 6 mahalleyi DEAŞ'tan temizledi.

20 BİNDEN FAZLA SİVİL GÖÇ ETTİ

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Musul'u kurtarma operasyonunun başlamasından bu yana bakanlığa bağlı mülteci kamplarına sığınanların sayısının 20 bin 87'ye ulaştığı belirtildi. Bakanlığın bugün Musul'un çeşitli bölgelerinden göç eden 559 kişiyi karşıladığının kaydedildiği açıklamada, söz konusu kişilerin Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonuyla Kerkük ilindeki Dakuk, Musul'un Kayyara kasabasındaki Ceda, Hazır nahiyesindeki Hasan Şam ve Mahmur ilçesindeki Dibege sığınmacı kamplarına nakledildiği aktarıldı.

"300 BİN ÇADIR HAZIRLANDI"

Öte yandan, Irak Göç ve Göçmenler Bakan Vekili Casim el-Atıyye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul operasyonu nedeniyle bölge halkının barınma ihtiyacının giderilmesi için 300 bin çadırın hazırlandığını söyledi. Bakanlığın, Musul'dan göç edebilecek 50 bin ailenin barınma ihtiyacını gidermek için hazırlıkları tamamladığını ifade eden Atıyye, "Her ailenin ortalama 6 kişiden oluştuğu düşünülerek, halihazırda 300 bin kişi kapasiteli çadırlar hazırlandı." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.