Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Irak'taki bombalı saldırı 12 asker öldü

Irak’ın Anbar vilayetinin batısındaki Karma’da Iraklı askerlerin bulunduğu bir tren istasyonuna 11 bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırılarda en az 12 asker öldü. IŞİD’in kontrolündeki bölgeleri geri almak üzere savaşan Iraklı askerlerin konuşlandığı istasyona hızla yaklaşan 11 zırhlı araçtan altısı imha edildi. Diğer beş araçtaki saldırganlar, askerlere yaklaşınca bombaları patlattı.

Reuters’a konuşan Irak ordusu yetkilisi, “11 zırhlı araçtan beşi birliklerimizin bulunduğu tren istasyonuna ulaşmayı başardı” dedi. Ölü sayısının artabileceğini tahmin ettiklerini söyleyen yetkili, askerlerin patlama sonrası ateş açan silahlı saldırganlarla çatıştığını ekledi. Karma’daki tren istasyonu, IŞİD’in kontrolündeki Felluce’nin 15 kilometre doğusunda. Örgüt henüz üstlenmese de, saldırı IŞİD’in sıkça kullandığı bir yöntemle yapıldı.

Bağdat’ta da iki patlama

Aynı gün başkent Bağdat’ta da iki bombalı saldırı meydana geldi. Saldırılarda en az 14 sivil yaşamını yitirdi. Şehrin merkezinde çoğunlukla Şiilerin yaşadığı Karada Mahallesi’nde bir restoran ve benzin istasyonu hedef alındı. Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Irak'ın birçok kenti sık sık şiddet olaylarına ve bombalı saldırılara sahne oluyor.

Irak’ta uzun süredir devam eden kaos, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün 10 Haziran’da ülkenin ikinci büyük kenti Musul’u ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlenmişti. IŞİD’in bölgeye düzenlediği saldırının ardından Irak ordusunun askerleri bölgeden çekilmişti. ABD güçleri Ağustos ayında IŞİD'in Irak'taki mevzilerini hava saldırılarıyla vurmaya başlamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.