Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

IŞID'e 21 kez hava saldırısı

Suriye'de IŞİD ile Kürt güçler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobani (Ayn el-Arap) kenti yakınlarındaki 21 saldırıda, IŞİD'in iki depolama yeri ve bir binası yıkılırken, örgütün diğer depo olarak kullandığI yere, 2 binasına ve 3 konaklama yerine hasar verildi, birer kamyonu, silahlı aracı kullanılmaz hale getirildi. Saldırılarda ayrıca örgütün 7 deposuna, 2 hava topu mevzisine, kontrolündeki 3 binaya ve ağır silahların saklandığı tesisine de saldırılarda bulunulduğu, ilk göstergelerin saldırıların başarıya ulaştığı yönünde olduğu kaydedildi.
Deyru'z Zor'un yakınlarındaki tek hava saldırısında ise modüler petrol rafinerisinin hedef alındığı, bu saldırının da başarıya ulaştığına yönelik ilk izlenimlere sahip olunduğu ifade edildi.
SUUDİ ARABİSTAN'DA DESTEK VERDİ
Hava saldırılarının IŞİD'in Kobani'de Kürtlerin bulunduğu alanlarda savaşma gücünü önlemek ve örgüt elemanlarının bir araya gelmesini engellemek için gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, Suriye'deki saldırılara Suudi Arabistan'ın destek verdiği bilgisi verildi.Açıklamada, "ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Kobani'deki durumu yakından izlemeyi sürdürüyor. Göstergeler, hava saldırılarının IŞİD'in ilerlemesini yavaşlattığı doğrultuda. Ancak, IŞİD'in saha kazanma çabası ve Kürt milislerin direnmeye devam etmesiyle sahadaki güvenlik durumu değişkenlik gösteriyor" ifadesine yer verildi.Irak'ta ise Kerkük'ün güneybatısındaki saldırıda IŞİD'in biri silahlı olmak üzere 2 aracının imha edildiği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.