Öne Çıkanlar İngilterede sigara kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram Müzik dünyasının İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra Türkmenköy FC

Bu haber kez okundu.

IŞİD'in elindeki 800 milyon dolar imha edildi

Açıklama Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Tümgeneral Peter Gersten tarafından yapıldı.Gersten, örgütün mali işlerini yürütüldüğü binaların üst üste hedef alındığını belirtti. ABD Maliye Bakanlığı 2014'te, IŞİD'i 'en iyi finanse edilen terörist örgüt' olarak tanımlamıştı. Gersten, örgütün nakit paralarının bulunduğu binalara yönelik toplam 20 hava saldırısı gerçekleştirildiğini belirtti. Yetkili, ABD'nin ne kadar paranın yok edildiğini nasıl bildiğini açıklamadı.Gersten, imha edilen meblağnın 500 ila 800 milyon dolar arasında olduğunu belirtti. Saldırılardan birinde, Musul'daki bir evde yaklaşık 150 milyon doların yok edildiği belirtiliyor.Gersten, nakit paranın nerede tutulduğuna dair istihbarat edindiklerini ve bu evde paraların bulunduğu odanın bombalandığını söyledi. IŞİD'in birçok petrol rafinerisi ele geçirip, vergileri hayata geçirdiktikten sonra 2 milyar dolarlık bir bütçeye eriştiği düşünülüyor.Örgütün geçen yıl 250 milyon dolar kazanç elde ettiği belirtiliyor. Ancak örgütün alan ve petrol rafinerisi kayıpları nedeniyle bu rakamların düşmüş olabileceği aktarılıyor.

Kaynak: BBC Türkçe

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.