Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu İbrahim Doğuş Bozcader londra yönetim kurulu

Bu haber kez okundu.

IŞİD'in gizli arşivi ele geçirildi

IŞİD'in bir çeşit “hastalık sigortası” yürürlüğe soktuğu, ölen ya da hapiste bulunan savaşçıların ailelerine maddi yardımda bulunduğu, evlenenlere para desteği verdiği dokümanlarda görülüyor. Alman medya kuruluşlarının elde ettiği 2013 tarihli belge 2014'ün ilkbahar aylarını da kapsıyor. Irak hükümetinin verdiği bilgilere göre dokümanlar 5 Haziran 2014 tarihinde Abdülrahman El Bilavi'nin saklandığı eve yapılan baskında ele geçirildi.Dokümanlar hard disk ve USB belleklere kayıtlı olarak bulundu. Operasyonda öldürülen El Bilavi, IŞİD'in iki numaralı ismi ve "savaş bakanı" olarak biliniyordu.
İsim listeleri
Belgelerde savaşçıların isim listesi, satın alınan silahlarla ilgili detaylı bilgiler, intihar eylemcilerine ait kişisel veriler yer alıyor.
IŞİD yönetimi "şehitler" başlığı altında ölen intihar eylemcilerinin isimlerini kayıt altına almış. Burada eylemcilerin yakınlarının bilgilendirilebilmesi için telefon numaraları yer alıyor. Belgelere göre cihada katılmak için Irak'a giden gönüllülerin birçoğu bir hafta sonra intihar eylemi düzenleyerek hayatını kaybediyor.Örgütün elinde bulunan bölgeler kendi bütçelerini oluşturmuş. IŞİD zengin bölgelerin yoksul bölgelere yardımda bulunmasını sağlayan bir düzenleme getirmiş ve büyük meblağda para sosyal hizmetlere ayrılmış. Sosyal hizmetlere ayrılan paranın silah harcamalarına ayrılan parayı zaman zaman geçtiği görülüyor.Gelirin büyük bir kısmı toplanan haraçlarla karşılanırken 2013 yılının kasım ayında Bağdat'ın kuzey mahallesinde yapılan harcamaların 500 bin Amerikan Doları'nı geçtiği belgelerde yer alıyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.