Öne Çıkanlar londra maç saat kaçta 24 haziran seçimleri Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Azerbaycanın başkenti Aydın Çubukcu Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu İngiltere ucak

Bu haber kez okundu.

IŞİD'in yeni hedefi Mürşitpınar Sınır Kapısı

IŞİD'in Peşmerge güçleri gelmeden sınır bölgesini ele geçirmeyi hedefliyor. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları için Gözlemevi de IŞİD'in sınırı ele geçirmek için yeni saldırılar düzenlediğini bildirdi. Kobani Kantonu Savunma Bakanı İsmet Şeyh Hesen, sınıra yönelik saldırı bilgisini ise doğruladı. Hesen, IŞİD'in sınıra, Kobani'ye yönelik yardımları ve insanların geçişini engellemek için saldırdığını söyledi. Hesen, saldırıların püskürtüldüğünü belirtti. Gün içinde BBC Türkçe'ye konuşan başka bir isim olan Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı İbrahim Kurdo da, Kobani'nin Doğu ve Batı cephesindeki çatışmaların yoğun olarak sürdüğünü, ABD öncüğündeki hava saldırılarının da devam ettiğini bildirdi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı sözcüsü Helgurt Hikmet, Peşmerge güçlerinin Türkiye üzerinden Kobani'ye 'beş gün veya bir hafta sonra geçeceğini' söyledi. BBC Türkçe'ye konuşan Hikmet, Kobani'ye silah yardımlarının süreceğini belirtti. Hikmet, kaç kişilik bir Peşmerge gücünün Kobani'ye gideceğine dair soruya, "Ne kadar Peşmerge gideceği konusunda bir şey diyemem ama küçük bir sayı gidecek" yanıtını verdi. Peşmerge güçlerinin Kobani'deki olası kalma süresiyle ilgiliyse Hikmet, 'Kobani'nin IŞİD'den temizlenene kadar orada kalacaklarını' söyledi.
SOHR: Kobani'deki çatışmalarda 800'den fazla kişi öldü
Öte yandan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları için Gözlemevi (SOHR), IŞİD'in Eylül ayında Kobani'yi ele geçirmek üzere harekete geçmesi üzerine ortaya çıkan yoğun çatışma ortamında 800'den fazla kişinin öldüğünü açıkladı. SOHR, 16 Eylül'den bu yana 481 cihatçının ve 313 Kürt'ün öldüğünü belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.