Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

IŞİD Kobani'den çekiliyor

Kobani odaklı gelişmeler dünden bu yana Türkiye'de göstericilerle güvenlik güçlerini karşı karşıya getirirken, Kobani ve çevresinde ise ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan müdahalesi devam ediyor. Son gelen haberler, bugünkü bombardımanlar sonucu IŞİD 'in geri çekildiği şeklinde.

Üç haftadır süren yoğun çatışmalar sonucu uluslararası kamuoyunda, özellikle de Türkiye'de odak noktası haline gelen ve iki gün önce IŞİD bayraklarının dalgalandığı gözlenen Kobani'de IŞİD'in geri çekildiği bildirildi. Reuters ajansı, Kobani bölgesi Dışişleri Bakan Yardımcısı İdris Nassan ile yaptıkları telefon görüşmesine dayanarak IŞİD'in kentin girişinin gerisine çekildiğini duyurdu. Ajansın haberinde, Nassan'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Bombardıman etkili oldu ve IŞİD birçok noktada geri püskürtüldü. Bu, onların şehre girişlerinden bu yana en büyük geri çekilmeleri ve bölgeden tamamen geri çekilmelerinin başlangıcı olarak kabul edebiliriz."

Bombardıman sonucu bölgeden yükselen dumanlar, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin sınır hattından da çıplak gözle görülebiliyor.

Üç haftadır yoğun çatışmaların sürdüğü Kobani'de pazartesi günü IŞİD bayrakları dalgalanmaya başlamıştı. Dün ise yoğun sokak çatışmalarının sürdüğü stratejik kentte, IŞİD'in birden fazla cepheden ağır silahlarla saldırdığı haberleri gelmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.