Öne Çıkanlar maç saat kaçta Demir Leydi Ambargoed Nazım Çavuşoğlu Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali

Bu haber kez okundu.

IŞİD protestosuna Mardin'de müdahale

Nubaybin’de Belediye Başkanı DBP’li Sara Kaya’nın da aralarında bulunduğu kalabalık grup, Suriye’de Kürtlerin yoğunlukla yaşadığı Kobani’ye saldıran IIrak Şam İslam Devleti Örgütü IŞİD ’i protesto etmek için Abdulkadir Haya Mahallesi Şirin Sokak Bulvarı’nda toplanıp, İpekyolu’na doğru yürüyüşe geçti. Bölgede tedbir alan polis, protestocuların önüne keserek İpekyolu’na çıkışına izin vermedi. Bunun üzerine DBP İlçe Başkanı Şahabettin Güler, yapmış olduğu duyuruda , “Kobani’yi destekliyoruz. Kobani’ye saldıran IIrak Şam İslam Devleti Örgütü IŞİD ’i kınıyoruz” diye belirtti. aBu sırada bir grup İpekyolu’na taşlarla barikat kurarak kapattı. Polis, bu gruba gaz bombası ve basınçlı su ile araya girdi . Grup ise polise, el yapımı patlayıcı, molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Yol üzerinde devam eden olayla Çağ Çağ Caddesi ve Şirin Sokak üzerine de sıçradı. Burada yol kapatan göstericilere polis tekrar gaz bombası ve basınçlı su kullanarak araya girdi . Olaylar ara sokaklarda bir zaman devam ederken, sokaktaki vatandaşlar olaylardan olumsuz etkilendi. Polis, ilçede geniş emniyet önlemleri alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.