Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice En İyi Britanya Yapımı Film Master visesi Vogue dergisi Murray Auchincloss

Bu haber kez okundu.

IŞİD savaş uçaklarını ele geçirdi

Londra merkezli Gözlemevi’nin görgü tanıklarına dayandırarak verdiği bilgiye göre, uçaklar Halep doğusundaki El Cerrah askeri üssünden kalkıyor ve buraya iniş yapıyor.

Gözlemevi’ne göre Saddam Hüseyin döneminde Irak ordusunda görev yapmış ve şu anda IŞİD’e katılmış olan Iraklı pilotlar, örgüt mensuplarına pilotluk eğitimi veriyor.

Görgü tanıkları uçakların Suriye ordusundan ele geçirilen MIG-21 ve MIG-23 tipi uçaklar olabileceğini öne sürüyor.

Ancak uçakların silah donanımına sahip olup olmadığına dair net bir bilgi yok. Gözlemevi bu gelişmenin IŞİD'in havadaki ilk askeri faaliyeti olduğunu belirtti.

ABD ordusundan yapılan açıklamada ise, 'IŞİD'in hava operasyonları yaptığına dair bilgimiz yok' ifadeleri kullanıldı.

Örgüt Halep'teki Cerrah üssünün yanı sıra bu üssün çok yakınında, Rakka kentinde bulunan Tabka hava üssünü elinde tutuyor.

Irak - Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip IŞİD; Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede şeriata dayalı bir devlet kurmak istiyor. 2004’te Irak’ta kurulan ve şu anda liderliğini Ebubekir El Bağdadi’nin yaptığı IŞİD, Suriye ve Irak’taki en güçlü silahlı gruplar arasında yer alıyor.

ABD yönetimi, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Irak ve Suriye’de geniş bir alanı kontrol etmesi sonrasında, örgütün Irak’ta Kürt bölgesine ilerleyişi ve aralarında ABD vatandaşlarının da olduğu gazeteci ve yardım çalışanlarının öldürülmesinin ardından harekete geçerek, öncülük ettiği koalisyon güçleriyle beraber örgüte yönelik hava saldırıları başlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.