Öne Çıkanlar Leyla Aydemir Komedi Gazinosu Kumar Bağımlılığı Tedavisi alkol Tottenham Hotspur Stadı londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği atogepant hapı NHS migren

Bu haber kez okundu.

IŞİD, sivillerin arasına karıştı

“IŞİD kontrolü altında yaşayan Suriyeliler” raporunu sunan BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu Başkanı Paulo Pinheiro, “Komisyon, Suriye’de silahlı grupların halkı kendi buyruğu altına almak için terör estirdiği, sivillere ve yakaladıkları savaşçılara şiddet uyguladığını belgeledi” dedi. Raporda, ABD öncülüğündeki hava saldırısı başladıktan sonra “IŞİD militanları, halkın arasında saklanmaya başladı ve sivillerin yaşadığı ev ve çiftliklere yerleşiyorlar” uyarısı yapıldı. Koalisyon saldırılarının sivillerin ölümlerine de neden olduğuna değinilen raporda, “İnsani yardım kuruluşları, IŞİD kontrolü altında bulunan Der-ez Zor ve Rakka şehirlerindeki 600 bin insana gıda yardımı yapamıyor” ifadeleri yer aldı.

Kendi ölüsüne bile acımamış
Suriye’nin Kobani kentinde Özgür Suriye Ordusu mensupları ele geçirdiği bir mevzide vahşet görüntüleri ile karşılaştı. Ölen çok sayıda IŞİD üyesinin özensiz bir şekilde üst üste toprağa verildi görülürken, bazı cesetlerin ise toprak yüzeyinde olması nedeniyle hayvanlar tarafından parçalandığı görüldü. Mevzide bulunan ÖSO Komutanı Abdullah Dede ağır ceset kokusu üzerine toplu bir şekilde gömülen IŞİD üyelerini fark ettiklerini belirtti. Dede, “Açmış olduğumuz geniş cephe üzerine IŞİD’e ağır darbeler vuruldu. Bunun üzerine ölen ve kaçan IŞİD’cilerin mevzileri artık bizim kontrolümüzde” dedi.

Yol kesip 40 kişiyi kaçırdılar
Irak’ta terör örgütü IŞİD militanlarının, Enbar - Salahaddin karayolunda araçları durdurarak 40 kişiyi kaçırdığı, daha sonra 2’sini öldürdüğü bildirildi. Enbar’a bağlı Beravne Nahiyesi Başkanı Taha er-Ravi, “Enbar - Salahaddin karayolunu kesen IŞİD militanları, Beravne’den yola çıkan şoför ve tüccarlardan oluşan 40 kişilik grubu araçlarından indirerek kaçırdı. Militanlar, zorla bilinmeyen yere götürmek istedikleri gruptan 2 kişiyi öldürdü” dedi. Ravi, örgütün alıkoyduğu kişileri nereye götürdüğüne ilişkin bilgileri olmadığını söyledi.

Irak’ta Şii milislerden ‘intikam katliamları’
IŞİD’in işgaller yaptığı sırada, bazı Şii sivillere yönelik katliamlar yapmasına karşılık Şii milisler de aynı şekilde katliamlar yapıyor. Af Örgütü’nün raporunda, Şii milislerin yakalayabildikleri IŞİD mensuplarını işkence yaptıktan sonra infaz ettikleri daha sonra da cesetleri toplu halde ateşe verdikleri yer alıyor. Şii milislerin katliamlarının sadece IŞİD mensuplarına yönelik olmadığı, birçok Sünni köyünü basan Şii milislerin, katliam ve işkenceleri buralarda da gerçekleştirdikleri de raporda yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.