Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

İslami Cephe IŞİD ile çatışmama kararı aldı

İslami Cephe Dış İlişkiler Sorumlusu Ebu Mustafa, IŞİD'in suriyeli muhalifler tarafından Esed yönetiminden "kurtarılan" bölgeleri fırsatçılık yaparak işgal ettiğini bu sebeple 25 Ağustos'ta "Nehravanu'ş Şam Operasyonu" adı altında IŞİD'e karşı saldırı başlattığını belirtti. Ebu Mustafa,  ABD öncülüğündeki koalisyon kuvvetlerinin ve Esed güçlerinin saldırılarının yoğunlaşması sebebiyle IŞİD ile savaş halinin devam ettiği ancak sıcak temasta bulunulmadığını bildirdi. İslami Cephe'ye ait mevzilerin ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından hedef alındığına dikkati çeken Ebu Mustafa ayrıca Halep kırsalında Esed güçleri ve Hizbullah militanlarının saldırılarının yoğunlaştığını, bu çatışmalar sebebiyle IŞİD ile savaşmama kararı alındığını sözlerine ekledi.Ebu Mustafa, IŞİD ateşkesi kabul edinceye kadar taraflar arasındaki savaş durumunun düşük yoğunluklu olarak süreceğini ancak İslami Cephe'nin mevzilerini koruyup nöbet halinde "kurtarılmış toprakları" koruyacağını aktardı.İslami Cephe'ye bağlı Tevhid Tugayı Halep Basın Ofisi yetkilisi Ebu Firas el-Halebi de AA'ya yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerinin, muhalif birlikleri ve sivilleri bombaladığına işaret etmiş ve şunları ifade etmişti:"Çok sayıda sivil, koalisyon güçlerinin saldırılarında yaşamını yitirdi. Koalisyon güçleri, en büyük terörist olan rejim güçlerini vurmalıydı. 3-4 yıldan bu yana ülkede katliam yapan Esed güçlerinin milislerini bombalaması gerekirdi. Suriyelilerin kanı yıllardır akıyor ve koalisyon güçleri bu durum karşısında harekete geçmedi. Koalisyon güçleri sivil yerleşim yerleri ile altyapıyı hedef alıyor. Koalisyon güçleri IŞİD'in asıl hedeflerini vurmadı, örgütün karargahları bellidir."Suriye'de Esed yönetimine karşı savaşan Ahrar'uş Şam Hareketi, Ceyş'ul İslam (İslam Ordusu), Tevhid Tugayı, Sukur'uş Şam (Şam Kartalları) Tugayları, el-Hak Tugayları, Ensar'uş Şam, Kürt İslam Cephesi isimli grupların oluşturduğu İslami Cephe Hareketi Şam kırsalı, Humus ve Halep kırsalında etkinliğini sürdürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.