Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

İsrail Eğitim Bakanı Bennett, "Filistin Devleti dönemi sona erdi"

İsrail Eğitim Bakanı Bennett, Trump'ın ABD Başkanı seçilmesiyle Filistin Devleti'nin kurulmasına dair umutların son bulduğunu belirtti. Bennett, yaptığı yazılı açıklamada, "Trump'ın başkan seçilmesi İsrail'in, ülkenin güvenliğine zarar veren ve ülkenin merkezindeki bir Filistin Devleti'nin varlığına dair fikrinden geri dönmesi için bir fırsattır. Bu, seçilmiş başkan Trump'ın tavrıdır ve seçim kampanyasında dile getirdiği bir mevzudur. Dolayısıyla bizim de bu yöndeki siyasetimiz açık ve net olmalıdır." ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN GERÇEK DOSTU

İsrail hükümetinin koalisyon ortağı olan sağcı Habayt Hayahudi (Yahudi Evi) Partisi'nin başkanı olan Bennett, Filistin sorununun çözümüne ilişkin iki devletli çözüm önerisinin önde gelen karşıtlarından biri olarak biliniyor.Öte yandan İsrail Adalet Bakanı Ayelet Shaked ise yaptığı açıklamada, ABD başkanı seçilen Trump'ı kutlayarak, Trump'ı, "İsrail'in gerçek dostu" olarak tanımladı.Shaked ayrıca, Trump'ın seçilmesini ABD'nin Tel-Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için bir fırsat olarak değerlendirdi.ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, daha önce Manhattan'daki Trump Tower'da bulunan konutunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüş ve başkan seçilirse Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını belirtmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.