Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

İsrail lideri Netanyahu Barack Obama'yı eleştiri topuna tuttu

İsrail Başbakan'ı Binyamin Netanyahu, İran'la varılan nükleer anlaşmayı kınadı ve ABD Başkanı Barack Obama'ya bu anlaşmanın İsrail'in varlığını tehdit ettiğini söyledi. Netanyahu ayrıca anlaşmanın İran'ın nükleer programını meşrulaştırdığını söyleyerek, dünyayı daha iyi bir anlaşma elde edilene kadar Tahran üzerindeki baskıyı devam ettirmeye çağırdı.BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Obama'nın Netanyahu'yu telefonla arayarak anlaşma konusunda bilgi verdiği söylendi. Netanyahu Obama'ya anlaşmanın İran'ın "agresifliğini ve terörünü" artıracağını söyledi. Beyaz Saray ise telefon görüşmesinde Obama'nın Netanyahu'ya anlaşmanın İran'ın nükleer bir silah elde etmesine yönelik yolları kesecek devamlı bir çözüm için ciddi ilerleme anlamına geldiğini söylediğini açıkladı. Obama ayrıca, anlaşmanın "İran'ın terörü desteklemesi ve İsrail'e yönelik tehditleri" açısından endişeleri azaltmadığını da belirtti.

KRAL SELMAN'I ARADI
Öte yandan İran'a Körfez'de rakip olan ülkeler ise anlaşma karşısında henüz sessizliklerini koruyor. Obama ise Suudi Arabistan kralı Selman bin Abdülaziz el Suud'u anlaşmanın ayrıntılarını konuşmak için telefonla aradı. Beyaz Saray Obama'nın Kral Selman'ı ve Körfez İşbirliği Konseyi'ni İran'la görüşmelerin devamını konuşmak üzere görüşmeye davet ettiğini açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.