Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

İşte uzaya giden en yaşlı kadın

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görev yapacak Soyuz kapsülünün fırlatıldığını açıkladı. Fırlatılan kapsülde bulunan 56 yaşındaki Amerikalı astronot Peggy Whitson uzaydaki en yaşlı kadın olacak.Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatılan kapsülde Amerikan astronot Peggy Whitson, Rus kozmonot Oleg Novitskiy ve Fransız astronot Thomas Pesquet bulunuyor.

Uzaydaki en yaşlı kadın olmaya aday 56 yaşındaki Whitson'un bu üçüncü UUİ görevi olurken, Pesquet'ın ise ilk deneyimi olacak.İki günlük yolculuğun ardından cuma günü UUİ'ye varması beklenen Whitson, Novitskiy ve Pesquet, UUİ'de 6 ay kalacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.