Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal İtalya avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı ABD Büyükelçiliğine saldırı

Bu haber kez okundu.

İsviçre’deki Anti-Terör Yasasına büyük Tepki

İsviçre Parlamentosu tarafından kabul edilen yeni Anti-Terör yasası ülke çapında büyük tepkilere neden oldu. İçeriği bakımında ülkedeki muhalif kesimi ve göçmen vatandaşları endişeye sevk eden yasa Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri tarafından da dünyadaki en sert uygulama olarak değerlendiriliyor. Paketin halk tarafından yeniden oylanması için referandum isteyen siyasi partilerin gençlik teşkilatları ise talebin karşılanması için gerekli imza sayısına ulaştı.

İsviçre Parlamentosu tarafından kabul edilen yeni Anti-Terör yasası ülkede endişelere neden oldu. Resmi ismi “Terörizm ile Mücadelede Polis Önlemleri” olarak belirtilen yasa ile terör faaliyetlerinin açıklaması çok geniş tutuluyor. Yasa kapsamında devlet yönetimine karşı sergilenen muhalif tutumlar da terör eylemi olarak sayılmaya yeterli olacak. Bunun yanında yasa terör ile bağlantısı olmayan faaliyetlerin dahi suç unsuru olarak kabul edilmesine zemin hazırlıyor. Yasanın uygulamasında ise terörist olarak belirlenecek kişilerin veya eylemlerin hangilerinin terör eylemi olarak kabul edileceği tamamen polis memurlarının inisiyatifine bırakılıyor. Avrupa’da artan yabancı karşıtlığı ve İslamofobi olayları düşünüldüğünde ırkçı düşüncelerde olan polis memurlarının hatalı kararlar alabileceği düşünülüyor.  Yasanın 12 yaşını doldurmuş, reşit olmayan kişiler için de geçerli olması da büyük tepkilere neden oldu.

BM DÜNYANIN EN SERT YASASI OLARAK DEĞERLENDİRİYOR

Birleşmiş Milletler yetkilileri de İsviçre’de uygulanacak Anti-Terör yasasının dünyadaki en sert uygulama olduğunu ifade ediyor. İsviçre Parlamentosu tarafından kabul edilen Anti-Terör yasasının insan haklarına aykırı olması nedeni ile İsviçreli siyasi partilerin gençlik teşkilatları ortak bir çalışma yürüttü.  Anti-Terör paketinin halk tarafından yeniden oylanması için referandum talep eden gençlik teşkilatları talebin karşılanması için gerekli imza sayısına ulaştı. Bu kapsamda yasa tasarısının reddedilmesi için referandum yapılması bekleniyor. Referandum tarihi ise henüz netleşmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.