Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Kader Sevinç Avrupa Parlamentosu seçimlerini özel yorumladı 

Avrupa Ajansı (AVA) Özel/Brüksel-Avrupa Sosyalistleri Partisi’nin başkanı, CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç, Kader Sevinç AB'deki Yeni Görevlendirmeler Sürecini Avrupa Ajansı AVA'ya özel yorumladı. Avrupa Parlamentosu seçimleri tamamlandı ancak AB'de tepe görevleri kimlerin alacağı henüz netleşmedi. Avrupa Parlamentosu Başkanı ise az önce seçilen İtalyan sosyal demokrat David Sassoli oldu. Pazarlıklar sonucu ortaya  tepe görevleri siyasi gruplar, ülkeler arası dengelere göre dağıtan bir paket çıktı. Avrupa seçimlerinde "ortak adaylık" olarak bilinen, AB düzeyinde partilerin Avrupa Komisyonu Başkanlığı görevi için bir ortak aday belirlemesine dayanan bir uygulama var. Ortaya çıkan seçim sonuçlarındaki güç dağılımındaki farklılaşma ve AB üyesi ülkelerin liderlerinin kendi aralarındaki müzakereler öyle bir sonuç ortaya çıkardı ki bu "ortak aday" uygulaması tamamen yok sayıldı. Ortak aday olarak AB düzeyindeki partilerin adayı olarak yarışan, seçmenlerin doğrudan oy verdiği AP kampanyasının yüzü olan adayların hiçbiri AB üyesi ülkelerin liderlerleri tarafından tepe görevler için tercih edilmedi. Henüz bu görevlendirme paketi Avrupa Parlamentosu'nun onayına muhtaç ve AP bu tür durumlarda vetosu ile ünlü.

AB liderlerinin Brüksel'de gece gündüz süren, rekor uzunlukta müzakereleri sonucu ortaya çıkan AB tepe görev adayları listesi ise şöyle: Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen (Siyasi grubu EPP/Muhafazakar) Avrupa Komisyonu Başkanı Adayı, Belçika Başbakanı Charles Michel (Siyasi grubu Renew Europe - Liberal), Avrupa Merkez Bankası Başkanı Adayı, IMF Başkanı Cristine Lagarde (Siyasi grubu EPP/Muhafazakar), AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Adayı ise İspanyol Dışişleri Bakanı ve eski AP Başkanı Josep Borrell Fontelles (Siyasi grubu S&D / Sosyal demokrat) olarak belirlendi. Şimdi bu adaylıkların kesinleşmesi için gözler Avrupa Parlamentosu'nda.

Vişegrad Grubu ülkeleri sosyal demokratların Avrupa Komisyonu Başkanlığı ortak adayı Timmermans'ı kendilerini anti-demokratikleşme yönünde eleştirdiği için veto etmiş AB Liderler Zirvesi'nde (Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya)

AB içinde AB kurumları arasındaki güç paylaşım mücadelesi sertleşirken siyasi gruplar arası geçişkenlikler, AB'nin temel değerlerle ilgili duruşu ve geleceği eksenindeki kamplaşma keskinleşiyor.

Kader Sevinç

Türkiye'nin sosyal demokrat partisi CHP’nin Avrupa Birliği temsilcisi. Ayrıca Avrupa Sosyalistleri Partisi’nin başkanlığını, Washington’daki Johns Hopkins Üniversitesi İleri Uluslararası Çalışmalar Okulu’nda transatlantik bir arkadaş, yayınlanmış bir şair ve sosyal girişimci olarak görev yapıyor. 

Avrupa Sosyalistleri Partisi’nin başkanı, CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç, Avrupa Parlamentosu seçimlerini Avrupa Ajansı (AVA) özel yorumladı 

Avrupa Times editörü Güzel Öz, Avrupa Ajansı AVA editörü Vatan Öz ile Avrupa Sosyalistleri Partisi’nin başkanı, CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç, Brüksel CHP Binasında

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.