Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Mehmet Gözde ingiltere Barkley Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice

Bu haber kez okundu.

Kanada'da 1 ay önce çıkan yangın kontrol altına alınamadı

Kanada'da şu ana kadar 582 bin hektarlık alanı kül eden ve halen kontrol altına alınamayan orman yangını nedeniyle evlerinden tahliye edilen Fort McMurray sakinlerinden bir kısmı dönmeye başladı.Fort McMurray Yangın Bilgi Merkezi’nden yapılan açıklamada, daha önce Alberta Eyaleti Başbakanı Rachel Notley’in açıkladığı güvenlik şartlarının yerine getirildiği, yangından etkilenmeyen evlerin bulunduğu mahallelere giriş izni verildiği bildirildi. Öte yandan 1 Mayıs’ta çıkan ve ülke tarihinin en büyüğü sayılan orman yangını, bugüne kadar verilen tüm mücadeleye rağmen hala kontrol altına alınamadı. Yangın Bilgi Merkezi’nin son verilerine göre, 582 bin hektarlık bir alanı kül eden yangın, 13 ayrı noktada aktif olarak ilerliyor.Yangın söndürme çalışmalarında halen 2 bin 472 itfaiyeci ve destek personeli görev yaparken, yangına havadan 99 helikopterle müdahale edilmeye devam ediliyor. 287 ağır iş makinasının da yer aldığı söndürme çalışmalarına son olarak Güney Afrika’dan gelen 299 itfaiye eri de katıldı.Kanada Kızılhaçı'ndan yapılan açıklamada ise Fort McMurray sakinleri için açılan yardım kampanyasında yeni bir rekora daha ulaşıldığı ve toplam 125 milyon dolar para toplandığı bildirildi. Toplanan yardımlar, yangın mağdurlarına resmi kayıtlar sonrası verilen banka kartları aracılığıyla dağıtılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.