Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice En İyi Britanya Yapımı Film Master visesi Vogue dergisi Murray Auchincloss

Bu haber kez okundu.

Kanada'daki dev yangının zararı 9 milyar doları buldu

Fort McMurray kentinin boşaltılmasına neden olan orman yangını, hava şartlarının da etkisiyle hızla yayılarak 200 bin hektarlık alanı kapladı. Fort McMurray’ın yangından etkilenen bölgesinde şimdiye kadar bin 600 ev ve iş yeri yandı. Faciada zarar gören araç sayısı ise tam olarak bilinmiyor. 

12 bin öğrenci mağdur

Yangın nedeniyle geçici barınma merkezlerine alınanlar arasında bulunan 12 bin öğrenci için de çalışma başlatıldı. Öğrencilerin, kaldıkları bölgelere yakın yerlerdeki okullara gidebilmeleri için, Edmonton ve Calgary Halk Okulları Yönetimi okullara talimat verdi. Bölgedeki eğitimciler, bazı öğrencilerin, yangın ve tahliye nedeniyle psikolojik travma yaşadıklarını belirtti.

Zararın 9 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor

Yangınla ilgili yapılan ilk geçici hasar tespiti ise Bank of Montreal'den (BMO) geldi. Banka analistlerinden Tom MacKinnon’un öngörüsüne göre, sadece Fort McMurray kentinin yeniden inşası için 9 milyar dolar gerekiyor. BMO Analisti Tom MacKinnon’un analizine, enerji, petrol, ormancılık ve inşaat sektörlerindeki zararlar ve iş yerleri ile diğer detaylar dahil değil. Aynı bankanın ekonomistlerinden Robert Kavcic, buna örnek olarak günlük 500 bin varil ham petrol üretilen bölgede, yangın nedeniyle bunun gerçekleşmediğini gösteriyor. Uzmanlar, gerçek zararın ancak yangından sonra ortaya çıkabileceğini belirtiyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.