Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi

Bu haber kez okundu.

Kanada'dan İngiliz kızlarla ilgili açıklama geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yakalandığını açıkladığı İngiltere’den IŞİD’e katılmak için ayrılan üç İngiliz kıza yardım eden kişinin Kanada istihbarat elemanı olduğu öğrenildi.17 Şubat’ta Suriye’ye gitmek üzere İngiltere’den Türkiye’ye gelen Shamima Begum, Amira Abase ve Kadiza Sultana’ya yardım eden kişi belirlendi.

DOKTOR MEHMET REŞİT
Kızlar, İstanbul'da Doktor Mehmet Reşit kod adlı kişi tarafından karşılandı. Kızları 18 Şubat'ta Gaziantep'e götüren Reşit, daha sonra Suriye'de Ebu Bekir kod adlı IŞİD militanına teslim etti.Bölgedeki istihbarat kaynaklarından Mehmet Reşit kod adlı kişinin Suriye uyruklu Mohammad Al Rashed adlı şahıs olduğunu belirleyen güvenlik güçleri, 28 Şubat'ta Şanlıurfa'da yapılan operasyonla bu kişiyi gözaltına aldı.Rashed'in kaldığı yer ve üzerinde yapılan aramada İstanbul'da satın alınmış ve beraberindeki şahıslara ait olduğu düşünülen otobüs biletleri ile bir adet bilgisayar ele geçirildi. Rashed, sorgusunun ardından 4 Mart 2015'te sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ
Haberde Mohammad Al Rashed'in ilk sorgusunda her şeyi itiraf ettiği öne sürüldü:"Kanada istihbarat servisi için çalışıyorum. Zaman zaman servisin aldığı biletlerle Ürdün'e giderek Kanada Başkonsolosluğu'nda topladığım bilgileri ilgililerle paylaşıyorum. Son olarak Shamina Begüm, Anira Abase ve Kadiza Sultana adlı kızları İstanbul'dan alarak Gaziantep otogarı yakınına getirerek, eleman aktarımı yapan şahıslarla irtibata geçtim ve Suriye'ye götürmek üzere teslim ettim. 21 Şubat 2015'te Kanada istihbarat görevlilerine bu konuda bilgi aktardım. Tüm bunları Kanada vatandaşlığını elde etmek için yaptım."Ayrıca Al Rashed'in para kaynaklarını inceleyen güvenlik güçleri ilginç bir bağlantıyla karşılaştı. Rashed'e paraların İngiltere'den geldiği tespit edildi.

KONUDAN HABERİMİZ VAR
AA'nın haberine göre; Türkiye'de gözaltına alınan kişinin, Kanada Gizli Servisi CSIS'le bağlantılı olup olmadığı konusu, Kanada Federal Parlamentosu'nda Kamu Güvenliği Bakanı Steven Blaney'e soruldu.Ana muhalefetteki Yeni Demokrat Parti Milletvekili Megan Leslie'nin yönelttiği, "Türk medyasında, CSIS'le bağlantılı bir kişinin yakalandığı söyleniyor. Doğru mu" sorusunu cevaplayan Bakan Blaney, "Konudan haberimiz var. Operasyonel ulusal güvenlik konularında yorum yapmıyorum. Ancak biz bu tür durumlar için Anti-Terör Yasası'nı çıkarmak istiyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.