Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir

Bu haber kez okundu.

Kanada Parlamentosu'nda şok eden olay

Kanada Federal Parlamentosu, dün akşam oturumunda Başbakan Justin Trudeau ile muhalefet milletvekillerinin arbedesine sahne oldu.Parlamentoda, görüşmeleri tamamlanan Bill C-14 sayılı ötenaziyi serbest bırakan yasanın oylamalarına geçildiği sırada, anamuhalefet partisi Muhafazakarlar ile diğer muhalefet partisi Yeni Demokratlar’a mensup milletvekillerinin akışı yavaşlattığını düşünen Başbakan Trudeau, bir an da oturduğu yerden kalkarak ayaktaki grubun yanına geldi.Burada Muhafazakâr Parti Leeds-Greenville Bölgesi Milletvekili Gord Brown’ı kolundan tutarak çeken Başbakan Justin Trudeau, Yeni Demokrat Parti Quebec Milletvekili Ruth Ellen Brosseau’nun da göğsüne vurdu. Yerine oturan Başbakan Trudeau, hareketlerine tepkilerin artması üzerine tekrar muhalefet sıralarına doğru hızlı adımlarla yürümeye başladı.Kendisine sataşan milletvekillerine cevap verdiği sırada Trudeau’ya Yeni Demokrat Parti Lideri Thomas Mulcair müdahale etti. Mulcair’in "nasıl bir insan bir kadına vurabilir?’’ şeklindeki sert müdahalesine sinirlenen Başbakan Trudeau, Mulcair’in üzerine yürüdü.Bu sırada iktidar sıralarından tartışmayı seyreden iktidar milletvekillerinden bazıları da Trudeau’nun yanına geldi. Trudeau’nun Mulcair’le olan tartışmasında kullandığı hakaret ifadeleri de o sırada canlı yayın yapmakta olan parlamento televizyonu kayıtlarına yansıdı.

Trudeau özür diledi

Oturumu yöneten Parlamento Başkanı Geoff Reagan’ın müdahalesi ile yatışan milletvekiller, Başbakan Justin Trudeau’yu bir süre de sözlü protesto ettiler. Muhalefet partileri adına söz alan milletvekilleri, iki milletvekiline karşı sergilenen tavır nedeniyle Kanada Başbakanı Trudeau’yu kınadı.

Tepkiler üzerine söz alan Başbakan Justin Trudeau, "amacım kimseyi incitmek ya da canını yakmak değildi. Sadece yavaşlatılan akışı hızlandırmak istedim. Özür dilerim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.