Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

Karpaz ’da cesetleri bulunan 9 mülteci dün toprağa verildi Kıbrıs haberleri özeti

AVRUPA AJANSI (AVA) Karpaz ’da cesetleri bulunan 9 mülteci, Lefke ’de toprağa verildi. Karpaz bölgesi kıyılarında 13 ve 14 Mayıs’ta cesetleri bulunan 9 mülteci, Lefke’de toprağa verildi.
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin morgunda muhafaza edilen ve DNA testlerinin yapıldığı açıklanan 9 mülteci, kılınan cenaze namazının ardından, Lefke Kabristanlığı’na defnedildi.
Cenaze törenine katılarak, mültecilerin aileleri ile görüşen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da, olayın çok üzücü bir insanlık dramı olduğuna dikkati çekti.
Özersay, cenazeleri kendi ülkelerine defnedilmelerini istediklerini ancak olayın üzerinden belli bir zaman geçtiği için bir an önce defin işleminin yapılması gerektiğini anlatarak, Sağlık Bakanlığı ile birlikte ellerinden geleni yaptıklarını ve Lefke Belediyesinin de buna katkı koyduğunu kaydetti.
Olayın, insani değerlerin giderek ortadan kalktığının en somut örneklerinden bir tanesi olduğuna dikkati çeken Özersay, bir daha böyle bir şeyin yaşanmamasını diledi.

St. Mary ile Karmelit Orta Çağ kiliselerindeki koruma çalışmaları tamamlandı

Gazimağusa’da St. Mary ile Karmelit Orta Çağ kiliselerindeki koruma çalışmaları tamamlandı.
Kültürel Miras Teknik Komitesi çalışmaları çerçevesinde Avrupa Birliği’nin (AB) mali ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik katkılarıyla gerçekleşen çalışmaların sona ermesi nedeniyle önceki gece halka açık bir etkinlik düzenlendi. 
Etkinlikte, Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Destek Birimi Direktörü Mary McCarthy, Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Türk Başkanı Ali Tuncay, Kıbrıslı Rum Başkanı Takis Hacidimitriu ve UNDP sorumlusu Tiziana Zennaro konuşma yaptı.
Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Türk Başkanı Ali Tuncay, kültürel miras ve farklı kültürlerin, çatışma yaratan değil Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar, Ermeniler ve diğer toplulukların işbirliği, barış ve refah içerisinde yaşamasına katkı koyan faktörler olması gerektiğine vurgu yaptı.
Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin birlikte çalışabilmesi ve birlikte üretebilmesi durumunda ne kadar verimli olunabileceğini gösterdiğini söyleyen Tuncay, birbirine empoze etmeden, saygı, eşitlik ve karşılıklı güven temelinde çalışarak, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların yararına olacak çalışmalar yapabileceğini gösterdiklerini kaydetti. 
Tuncay, yaptıkları işlerle sadece eserleri restore etmediklerini, aynı zamanda Kıbrıslı Türk ve Rumlar arasında en fazla ihtiyaç duyulan güven ve barış kültürünü de oluşturacak ortamı da yaratıklarını belirtti.

“Avrupa Günü” Selimiye Meydanı’nda kutlandı

Avrupa Komisyonu Avrupa Günü kutlamaları çerçevesinde geçtiğimiz gün Lefkoşa’da “Avrupa Günü etkinlikleri” düzenlendi.
Her yıl 9 Mayıs’ta Avrupa’da düzenlenen ve Avrupa’da barış ve birliğin kutlandığı gün kapsamında Lefkoşa’da gerçekleştirilen etkinlik, “AB ve Ben” temasını taşıyor.
Müzik ve kültürel aktivitelerin yer aldığı gün kapsamında Selimiye Meydanı’nda etkinlikler yer aldı.
Etkinlikte Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Destek Birimi Direktörü Mary McCarthy, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit birer konuşma yaptı.
Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami konuşmasında, AB’nin bir barış projesi olduğunu ve Kıbrıs Türk halkının da bu proje içerisinde olmak istediğini defalarda attığı adımlarla ispat ettiğini kaydetti ve Annan Planı referandumunun da bu adımlardan biri olduğunu söyledi.
Nami, Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’ın birleştirilmesi için üzerlerine düşeni layıkıyla yaptığını da söyledi. Nami, artık görevin AB’de olduğunu ve adanın tekrar bileştirilmesi için 
iradesini ortaya koyan Kıbrıs Türk Halkı’na AB’nin daha fazla el uzatması ve katkı koyması gerektiğini vurguladı.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de, büyük Avrupa ailesinin işbirliği, dostluk, barış ve yardımlaşmanın en büyük ve anlamlı göstergesi olduğunu kaydetti ve AB’nin katkılarının Kıbrıs Türk toplumu için çok anlamlı olduğunu vurguladı.
AB’nin Kıbrıs Türk toplumuna eğitim alanında da yardımlar yaptığına dikkat çeken ve Kıbrıslı Türk gençlerin Avrupa üzerinde eğitim olanakları bulabildiğini söyleyen Özyiğit, ancak bunların bölünmüş bir AB ülkesinde yaşadığımız gerçeğini değiştirmediğini söyledi.
Kıbrıs Türk toplumunun AB ile uyumlu hale gelmek için çalışmalarını sürdürdüğüne de dikkat çeken Özyiğit, AB’nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik yardımlarının artarak devam edeceğine inandığını da kaydetti.

Kiprianu “Dünyayla alay ediyorlar”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve hükümeti, Kıbrıs müzakerelerinin Crans Montana’da kaldığı yerden yeniden başlamasını istediklerini söylerken “dünyayla alay etmekle” suçladı. Kiprianu “Önemli olan kamuoyu önünde ne dedikleri değil, BM Genel Sekreteri’ne gönderdikleri mektuplarda yazdıklarıdır” dedi. 
Rum Haravgi gazetesinin haberine göre “Madem müzakerelere Guterres Çerçevesi zemininde yeniden başlamayı ilk önce kendilerinin istediğini söylüyorlar o zaman neden Akıncı’nın önerisine derhal cevap vermediler?” diye soran Kiprianu şunları ekledi:
“Bunun yerine başka bir şey söylediler, bu da diyaloğun yeniden başlamasından başka her şeye yaradı. Sayın Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri’ne gönderdiği mektup, 30 Haziran çerçevesinden söz ediyordu.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.