Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

Kenya'da üniversiteye yapılan saldırıda ölü sayısı 147'ye yükseldi

Kenya'nın kuzeydoğusundaki Garissa kentindeki üniversite kampüsünü basan El Kaide’nin Somali kolu Eş Şebab’a bağlı saldırganlar, çoğu öğrenci en az 147 kişiyi katletti. Saldırı, dün sabah şafak söktükten hemen sonra meydana geldi. Garissa Üniversitesi’nin girişindeki iki korumayı öldüren en az dört Eş Şebab militanı kampüse girdi. Öğrencileri rehin alan saldırganlar, Hristiyan olanları katletti.Fransız AFP ajansına telefonla konuşan Eş Şebab sözcüsü Şeyh Ali Muhammed Raci, öğrencileri Müslüman ve Müslüman olmayanlar diye ayırdıklarını ve Müslüman olanları serbest bıraktıklarını söyledi. Raci, saldırıyı Kenya birliklerinin Somali’deki operasyonlarına cevaben yaptıklarını söyledi.

'CESETLERİN ÜZERİNDEN ATLADIM'
Eş Şebab’tan başka bir sözcü de İngiliz BBC televizyonuna yaptığı açıklamada “O kadar çok kişi öldürdük ki, Kenyalılar içeri girdiklerinde şoka uğrayacak” diye konuştu.Katar televizyonu Al Jazeera'ye konuşan ve katliamdan sağ çıkan bir öğrenci “Sayamadığım kadar çok cesedin üzerinden atladım” dedi. Bazı öğrencilerin baskının hemen ardından, kampüsün duvarlarından atlayarak hayatta kaldığı belirtiliyor.

'MİLLİ FACİA'
Karanlık çökmeden hemen önce kampüse giren Kenya birlikleri, öğrenci yurduna saklanan dört militanı öldürdü.Kenya yönetimi, Garissa ve komşu üç ilde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Saldırıyı ‘milli facia’ olarak nitelendiren operasyon merkezinden yapılan açıklamada 16 saat süren baskının ardından 147 kişinin yaşamını yitirdiği, 79 kişinin yaralandığı ve 587 öğrencinin tahliye edildiği belirtildi. Garissa Üniversitesi’nin 815 öğrencisi bulunuyordu.Garissa’daki katliam, 1998 yılında Kenya’nın başkenti Nairobi’de 213 kişinin yaşamına mal olan El Kaide’nin ABD elçiliğine yönelik bombalamasından sonra en kanlı saldırı oldu.

KATİL ‘UZUN KOLLU’
Kenya polisine göre saldırıyı terör örgütü Eş Şebab komutanlarından Muhammed Mahmud planladı. ‘Uzun Kollu’ lakabıyla anılan Mahmud,  katliamın meydana geldiği Garissa’daki bir İslami okulun 1997-2000 yılları arasında müdürlüğünü yaptı.Polis, Eş Şebab’a 15 yıl önce katıldığı tahmin edilen Mahmud’un yakalanmasını sağlayacak bilgiyi verenlere 220 bin dolar ödül verileceğini duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.