Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Oscar ödül törenind Hatice Master visesi Murray Auchincloss Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Avukat Yaşar Doğan Yeni Boğaziçi Trabzonspor UK

Bu haber kez okundu.

KKTC’ye direk uçuşların projesi hazır

AVRUPA AJANSI (AVA) Londra - KKTC Bakanı Ünal Üstel Londra’da müjdeyi verdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çevre ve Turizm Bakanı, Ünal Üstel Londra’da müjdeyi verdi. İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın Hyatt Regency Hotel’de düzenlediği özel toplantıda konuşan bakan “KKTC’ye direk uçuşların projesi hazır” dedi. 

İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Dr.Muhammet Yaşarata, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çevre ve Turizm Bakanı Ünal Üstel 

KKTC Çevre ve Turizm Bakanı Ünal Üstel

Bakan’ın konuşması şöyle: “KKTC’nin ekonomide lokomotif sektörü Turizm’dir. 1974 Barış ve özgürlük harekatından sonra 1000 yatağı olan bir ülkeydik bugün KKTC Turizminde 26 bin yatağımız var. Ümidim 2023 yılında 40-50 bin yatak hedefimiz.  Yeni Ercan Devlet Havalimanı ile dünyaya açılmak. Yeni Ercan Devlet Havalimanına büyük gövdeli uçaklar inebilecek. Anavatanımız Türkiye bize yardım ediyor. Bize kimse yardım etmiyor. KKTC’de havada sporda eknomide ambargolar var. Turizm de milli gelir 1 milyar civarında hedefimiz 2 ve sonrası 3 milyar. Ülkemiz sonrasında ayakta durabilecek duruma gelecek. Züreç ilerliyor. Devletimiz ilerleyecek. Bir takım sıkıntılarımız var ama her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen, Rum lobisinin engellemelerine maruz kalıyor ama Türkiye’mizin girişimleri sayesinde giremediğimiz yer kalmadı dünyada. 

(sağdan) THY Londra Müdürü Celal Baykal, Euromed'in sahibi Hasan Gazi, Alton&Co sahibi Altan Kemal, Eden Valley’den Ahmet Durmuş, Vatan catering’den Tuncel Nalbantoğlu, Avrupa Gazetesi sahibi Vatan Öz, Zorlu Cezaroğlu, Alper Yaşarata, TTFF Başkanı Serdar Sarı,  Konsey Başkanı Leyla Kemal ve eşi MKS Account sahibi Mehmet Kemal, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Dr.Muhammet Yaşarata, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çevre ve Turizm Bakanı Ünal Üstel ev özel kalem müdürü Batu Beyit.

Dr.Muhammet Yaşarata, 

İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Dr.Muhammet Yaşarata, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çevre ve Turizm Bakanı Ünal Üstel ile yapılan özel toplantıda şunları söyledi:

“ 50 -60 milyar sterlinlik bir varlığımız var İngilitere’de. En önemli konumuz Turizm. Turizm artık bir olgudur sistemdir. Dünya turizmindeki ciro 1.5 trilyon dolar. 1.5 milyar insanda tatile çıkıyor. Yıllık artış %5. Bu büyük rakam. 4 milyar dolar geliri var sektörün. KKTC’nin Turizme verdiği önemi arttımamız laızm. Akdeniz adası Malta örneği önümüzde duruyor. Güney Kıbrıs’a baktığımızda çok öneli bir turizm yatırımı görüyoruz. Tabiki Güneyin uçakları direk iniyor önleri açık. Ama ambargolara uğrayan KKTC. Buna ragmen biz KKTC’nin turizm yatırımlarını artttırmamız gerekiyor. KKTC’nin güzellikleri eşsiz. Bu güzellikler çok potansiyel barındırıyor. Amerikalı vatandaşlar artık Güney yerine Kuzey Kıbrıs’a yöneliyorlar. ABD’liler ev almaya başladılar KKTC’de. Neden Güney’den almıyorsunuz dedim. Güney’de 1 milyon Euro ama Kuzey’de 100 bin euroya aynı manzara aynı ev var diye cevap verdiler.”

(Soldan) Alper Yaşarata, KKTC Çevre ve Turizm Bakanı Ünal Üstel ve İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Dr.Muhammet Yaşarata

KKTC Çevre ve Turizm Bakanı Ünal Üstel  ve Avrupa Media Group Başkanı Vatan Öz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.