Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere acun ılıcalı Londradan İtalya turuna londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

Kobani'de son durum, IŞİD kentin doğusunu ele geçirdi

Kobanı işgalinin 22. gününde kentin kuzeydoğu ve güneydoğusundaki stratejik tepelere bayraklarını diken IŞİD militanları, kentin doğusunun neredeyse tamamına hakim olarak çeşitli bölgelere yeni bayraklar dikti.
MERKEZE YAKIN NOKTALARDA YENİ BAYRAKLAR DİKTİ
Kenti güney, doğu ve batı yönlerinden ablukaya alan IŞİD militanları, dün öğle saatlerinde kentin doğusunda bulunan iki önemli tepeye ve bir binaya bayraklarını dikti. Kobani işgalinin 23. gününde IŞİD militanlarının kentin doğusunda merkeze yakın noktalara yeni bayraklar diktiği görüldü. Kente havan topu ve uzun namlulu silahlarla saldıran IŞİD militanları, kent merkezine doğru ilerlerken, YPG güçleriyle girdikleri çatışmaları neredeyse doruğa ulaştı. İŞİD tehdidinden kaçan binlerce insanın Türkiye'ye sığındığı Kobani'de, sokak savaşının başlamasıyla sınırı aşan mermiler nedeniyle 3 mahalle ve 3 bin Suriyeli'nin barındığı çadır kent risk taşıdığı gerekçesiyle valilik kararıyla boşaltıldı.
YARALILAR TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR
Son birkaç gündür sokak savaşlarının şiddetli şekilde devam ettiği Kobani'de, IŞİD militanlarının hedefi olarak yaralanan 40 kadar YPG'li ise sınırı geçirilerek tedavi için Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Halen süren şiddetli çatışmalar sırasında IŞİD ve YPG üyesi çok sayıda kişinin de yaşamını yitirdiği bildirildi.
DOĞU BÖLGESİ IŞİD'İN KONTROLÜNDE
Şiddetli çatışmaların sürdüğü Kobani'nin doğu bölgesi önemli ölçüde IŞİD kontrolüne geçti. Doğu bölgesindeki mahalleleri kontrolüne alan IŞİD militanları, buradaki bir tepe ile yüksek binaya bayrağını dikti. Güney ve batıda da çatışan IŞİD militanları Kobani merkezine yönelik saldırıları yoğunlaştırırken, YPG güçleri saldırıya karşı direnmeye devam ediyor.
SINIR HATTINDA YOĞUN ÖNLEM
Son günlerde çatışmaların yoğunlaşması ve sınırı aşan mermiler nedeniyle sınır hattındaki güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. Suriye'ye gören hakim tepelere tank ve obüslerin konuşlandırıldığı sınır hattında zırhlı araçlarla görev yapan güvenlik güçleri ise sivillerin bölgeye yaklaşmasına izin vermiyor. Uyarılara rağmen sınır hattında toplanan ve bölgeden ayrılmayan kalabalık ise güvenlik güçlerince zaman zaman gazlı müdahale edilerek dağıtılıyor.
YABANCI PLAKALI ARAÇLARA YASAK
Öte yandan Suruç ilçe merkezinde de yoğun güvenlik önlemi alındı. Sınır hattına giden güzergah üzerinde birkaç ayrı bölgede kontrol noktası oluşturan güvenlik güçleri, buraya gelen araçları didik didik arayıp, içinde bulunanları kimlik kontrolünden geçiriyor. Güvenlik güçleri yaptığı kontrolde yabancı plakalı araçlar ile nüfusu Şanlıurfa olmayan kişilerin Suruç'a ve sınır hattına gidişine izin vermiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.