Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri

Bu haber kez okundu.

Kobani'ye yeni hava saldırısı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Suriye'de Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) ilçesinin doğusunda düzenlediği hava saldırısında 25 IŞİD üyesini öldürdüğü bildirildi.Muhalif Rakka Devrimcileri saha komutanı Faris Ebu Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerine ait bir savaş uçağının Kobani'nin doğusunda IŞİD'e ait merkezi bombalamasında 25 kişinin yaşamını yitirdiğini, biri doçka iki aracı da imha ettiğini söyledi.İlçe ve çevresinde IŞİD'e yönlik hava saldırılarının yoğunlaştığını ifade eden Ebu Ahmed, Kobani ilçe merkezinde Rakka Devrimcileri Destekli bazı Kürt gruplarıyla IŞİD arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığını dile getirdi."İki taraf arasında ilçede vur-kaç taktiği uygulanıyor" diyen Ebu Ahmed, "IŞİD, doğu kesimlerinde ele geçirdiği birkaç yer dışında ilçede ciddi manada ilerleme sağlayamadı. IŞİD'le güney kesimlerinde çatışmalarımız devam ediyor" dedi.

Tel Abyad'da IŞİD hedefleri vuruldu

Öte yandan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlere ait savaş uçakları, Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesindeki terör örgütü IŞİD hedeflerini bombaladı.AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, koalisyon güçleri, Tel Abyad'daki 3 noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, IŞİD'in karargah olarak kullandığı 2 okul hedef alındı.Saldırı sonrası patlama sesleri, Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinden duyuldu, ilçe sakinleri panik yaşadı.İlçede esnaflık yapan İsmail Barış, uçakların Tel Abyad ilçesini bombalaması üzerine kapı ve pencerelerin sallandığını, korkuya kapıldıklarını söyledi.

Suriye ve Irak’taki IŞİD hedeflerine 11 yeni saldırı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan güçlerinin, Suriye ve Irak’ta, terör örgütü IŞİD hedeflerine 11 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini bildirdi.CENTCOM’un açıklamasına göre, IŞİD’in Suriye’deki hedeflerine bombardıman uçaklarıyla 9 saldırı gerçekleştiren ABD ordusu, saldırı uçaklarıyla örgütün Irak’taki hedeflerine de 2 saldırı düzenledi.Suriye’de, şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobani (Ayn el-Arap) kentinin güneyindeki 6 saldırıda IŞİD’in kontrolündeki 2 bina, 1 tank ve ağır makineli tüfek imha edilirken, örgütün 1 muharebe mevzisine hasar verildi. Saldırılarda örgütün 1 büyük ve 2 küçük ünitesi de hedef alındı. Kobani’nin kuzeyindeki 3 saldırıda ise IŞİD’in 2 küçük ünitesi vurulurken, kontrol ettiği 2 bina da yıkıldı.Irak’ta, Sincar’ın güneyindeki saldırıda IŞİD’in 1 sığınağı, gizli cephanesi ve küçük bir ünitesi imha edildi. Sincar dağlarının güneyindeki saldırıda da örgütün 1 silahlı aracı kullanılmaz hale getirilirken, küçük bir ünitesine yok edildi.Açıklamada, uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli biçimde ayrıldığı ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.