Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Diriliş Ertuğrul Rekabet Kurulu

Bu haber kez okundu.

Koronavirüs fakirin düşmanı, İngiltere'de ölümler fakir bölgelerde daha yüksek

AVRUPA AJANSI (AVA) - Koronavirüs nedeniyle 28 bin 446 ölümün kaydedildiği ve 186 bin 599 vakanın görüldüğü İngiltere'de Ulusal İstatistik Ofisi'nin (ONS) yaptığı araştırmaya göre salgında ölüm oranları ülkenin yoksul bölgelerinde daha yüksek. Araştırmaya göre, ölümler ülkenin en yoksul bölgelerinde 100 binde 55, en yüksek gelirli bölgelerinde ise 100 binde 25 olarak tespit edildi. Ayrıca araştırma sonuçlarında yoksul bölgelerde korona virüs ölüm oranlarının kadınlarda 100 bin kişide 39.6 oranında görüldüğü belirtilirken 100 bin erkekte ise 76.7 ölüm oranın görüldüğü ifade edildi. İngiltere'de erkeklerin korona virüs nedeniyle hayatını kaybetmesinin kadınlara oranla daha yaygın olduğu belirtilen araştırmada bir bölgenin geliri, istihdamı, suç oranı ve sağlık hizmetleri yoksunluğu gibi faktörler dikkate alınarak sonuçlandırma yapıldığı kaydedildi.

ONS Sağlık Analizleri Başkanı Nick Stripe, "Genel ölüm oranları normal olarak yoksul bölgelerde her zaman daha yüksek olmakla beraber, bugüne kadar Covid-19'un bunu daha da artırdığını görüyoruz" dedi.
ONS analizine ek olarak Mali Araştırmalar Enstitüsü'nün (IFS) araştırması ise İngiltere'deki Afrika kökenli korona virüs hastalarının İngiliz bireylere oranla üç kat daha fazla olduğunu belirtti. (ALINTI:IHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.