Öne Çıkanlar londra avrupa SunExpress Avrupa Cumhuriyet Bayramı balosu Virgin Sport ingiltere Ece Dağıstan A. Dilek Aydın İngiltere Ruanda Canan Aktaş

Bu haber kez okundu.

Kremlin Sözcüsü açıkladı 'Rusya ve Türkiye arasında fikir ayrılıkları var'

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, RIA Novosti Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada İdlib'deki durumun kritik olduğunu ifade ederek "Biliyorsunuz birkaç gün önce ikili ve üçlü temaslar gerçekleştirildi. Çünkü durum ciddi. Şöyle diyelim. Yaklaşımlar konusunda bazı farklılıklar var. O yüzden üst düzey görüşmeler gerekiyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve Putin ile görüşmelerinde Suriye meselesi başta olmak üzere ikili konuları ele alacaklarını belirtmişti.
Cumhurbaşkanı, "İdlib'de bu süreç böyle devam ederse bunun katlanılması ağır sonuçları olabilir. Buna fırsat vermeden, hem Rusya hem koalisyon güçleri ile bir çözüm bulmamız lazım" demişti.Erdoğan, Putin ile yapacağı görüşmenin ardından Eylül ayı sonunda New York'ta düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve Almanya ziyaretinde de bu konunun ele alınacağını kaydetmişti.
Suriye hükümeti, Rusya ve İran'ın desteğiyle birlikte silahlı muhalif örgütlerin elinde kalan son büyük eyalet olan İdlib'e askeri bir operasyon hazırlığı yapıyor. Suriye, büyük çoğunluğu cihatçı örgütlerin kontrolü altında olan İdlib'e yönelik operasyonun "terörle mücadelesi" açısından kritik önem taşıdığını söylüyor.
Türkiye ise operasyonun düzenlenmesine karşı çıkıyor ve ateşkes çağrısı yapıyor.
Ankara ayrıca, "terör örgütleri" ile ılımlı muhalif grupların birbirinden ayrıştırılarak, geniş kapsamlı değil, birlikte nokta atış bir operasyonlar yapılmasını savunuyor.
Türkiye'nin ateşkes çağrıları, şu ana kadar Suriye ve Rusya tarafından olumlu yanıt almış değil.
İdlib'de durumunu son günlerde sakin olduğunu belirten Erdoğan, "Yapılan girişimlerin bir neticesini aldık gibi görünüyor. Fakat hâlâ biz tatmin olmuş değiliz. İşin siyasi ve insani yükünü Türkiye çekiyor... Biz Batı gibi davranamayız. Bizim davranışımız çok daha koruyucu olacaktır" dedi.
Erdoğan, Suriye hükümetini "terör devleti" olarak nitelendirerek, "İdlib'de içeride muhaliflerin arasında bulunan terör gruplarına karşı hep birlikte adımları atalım, tedbirleri alalım. Ama bahane üreterek orayı bombalamak gibi bir adımın içinde de olmayalım" diye konuştu.

Kaynak: BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.