Öne Çıkanlar İngilterede sigara kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra Türkmenköy FC KKTCde Türkmenköy

Bu haber kez okundu.

Kuzey Kore, Güney Kore ile iletişim hattını kesiyor

Kuzey Kore'nin devlete ait Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından yapılan açıklamada, "Güney Koreli otoriteler Kuzey Kore'ye yönelik düşmanca eylemlerde bulundu. Kötü bahanelerle ağır sorumluluktan kaçmaya çalıştılar. Bu durum, iki Kore arası ilişkileri bir felakete sürükledi" ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın devamında, “Önderliğimizin haysiyetini hiçbir şeyle değiştirmeyeceğiz. Bunu hayatımız pahasına savunacağız. Güney Koreli makamlarla yüz yüze oturmaya gerek yok. Onlarla görüşmek için hiçbir neden olmadığı sonucuna vardık. Çünkü onlar sadece dehşetimizi uyandırdı" denildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un Güney ile ilişkileri yöneten kız kardeşi Kim Yo Jong'un, Kuzey ve Güney Kore arasındaki tüm iletişim ve irtibat ilişkilerini tamamen kesmek için bir talimat verdiği bildirilen açıklamada, bağlantının kesilmesi kararının yerel saatle 00.00'da yürürlüğe gireceği kaydedildi.

Güney Kore'de bulunan aktivistler yönetim karşıtı broşür atmış, Kuzey Kore de Güney'i tepkisiz kalmakla suçlamıştı. Güney Kore ile Kuzey Kore, günde 2 kez görüşüyordu. Ancak Kuzey Koreli yetkililer, 21 aydır ilk kez telefona çıkmamıştı.

Anahtar Kelimeler:
Kuzey KoreGüney Kore
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.