Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

Libya'da alıkonulan 9 Türk serbest

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 31 Ekim'de Libya'da alıkonulan 9 Türk'ün serbest bırakıldığını ve istanbul'a gelmek üzere olduklarını açıkladı.Bakan Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, sevindirici bir gelişmeyi paylaşmak istediğini belirterek şu ifadelere yer verdi:"Libya'da, Bingazi yakınlarında 31 Ekim'de alıkonulan 9 vatandaşımız az önce sağ salim uçağa bindi ve Türkiye'ye hareket etti. Uçağın saat 20.00 dolaylarında İstanbul'da olması öngörülüyor. Hepimize ve özellikle vatandaşlarımızın ailelerine geçmiş olsun."
-Yoğun temaslar sonuç verdi
Libya'da alıkonulan Türkler'in serbest bırakılması için sürdürülen yoğun temaslar sonuç verdi ve 31 Ekim'de alıkonulan 9 Türk vatandaşı kurtarıldı.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yardım talebinin Dışişleri Bakanlığı'na intikal ettiği ilk günden itibaren süreci yakından takip etti. Çavuşoğlu, alıkonulan vatandaşların aileleriyle de irtibat halinde oldu.Kurtarma operasyonunda, önce ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak vatandaşların yeri tespit edildi. Ardında da serbest bırakılmaları için yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirildi.
Türk çalışanları özgürlüklerine kavuşturan diplomasi operasyonu, bizzat Bakan Çavuşoğlu tarafından, dünyanın diğer yarımküresinde G-20 zirvesi için gittiği Avustralya'dan yönetildi.Süreç, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da yakından takip edildi. G-20 Zirvesine katılan Davutoğlu da süreçle ilgili gelişmeler hakkında an be an bilgilendirildi.
Sevindirici haber ise gece yarısı geldi. Müjdeli haber Bakan Çavuşlu tarafından vatandaşların kendilerini Türkiye'ye getirecek uçağa binmelerinin ardından kamuoyuyla paylaşıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.