Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Londra'da Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybedenler özel bir törenle anıldı

1’inci Dünya Savaşı Anıtı önünde düzenlenen tören, Big Ben’in çanlarının çalmasıyla başladı. Şehitler anısına 2 dakikalık saygı duruşunun ardından aralarında Türkiye’nin de olduğu ülkelerden temsilciler, anıta şehitleri temsil eden kırmızı gelinciklerden oluşan çelenkler bıraktı. İlk çelengi 1’nci Dünya Savaşı sırasında Batı Cephesi’nde erkek kardeşini kaybeden Kraliçe 2’inci Elizabeth bıraktı. Törene Başbakan David Cameron ile Prens Philip ve Cambridge Dükü William da katıldı. Ecenur Bilgiç isimli 14 yaşındaki Türk genci kürsüye çıkarak Atatürk’ün Çanakkale ile ilgili sözlerini okudu. Daha sonra İstiklal Marşı ilk kez İngiltere’de devlet seviyesinde çalındı. Törende ünlü Türk tenor Burak Gülşen, Türk Hava Kuvvetleri Bandosu’nun eşliğinde İstiklal Marşı’nı okudu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.