Öne Çıkanlar ingiltere Londra IOD Yöneticiler cemal kaşıkçı kktc 24 haziran seçimleri Ambargoed Emeklilik maç saat kaçta sağlık durumu son haber

Bu haber kez okundu.

Londra Eski Başkonsolosu Demirok Bakü'ye, Londra Elçi eski müsteşarı Ulusoy Riyad'a büyükelçi olarak atandı

T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ ettiği isimler, dünyanın önemli noktalarında kritik başkentlerde Türkiye'nin girişimci ve insani dış politikasının yeni elçileri olacak. 51 büyükelçiliğe ve 3 daimi temsilciliğe görevlendirilen büyükelçilere uzmanlık alanları ve tecrübelerine uygun görev dağılımları yapıldı.

        

Azerbaycan

Bakü Büyükelçisi Ahmet Demirok 


Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri ve Dağlık Karabağ konusunun gündemin üst sıralarında yer aldığı bu dönemde Türkiye'nin dayanışma içinde olduğu Azerbaycan'a büyükelçi olarak görevlendirdiği isim, Ahmet Demirok oldu.

Bakü'de görev alacak Büyükelçi Demirok, 1993 yılında çalışmaya başladığı Dışişleri Bakanlığında Gümülcine, Canberra ve Bratislava'daki çeşitli görevlerden sonra, Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Daimi Temsilciliğinde başkatip ve müsteşarlık yaptı.

Demirok, daha sonra Dışişleri Bakanlığı Özel Müşavirliği Daire Başkanlığı, Londra Başkonsolosluğu ve Katar'ın başkenti Doha'da büyükelçilik görevlerini üstlendi. Bakanlığın kariyer diplomatlarından olan Demirok, Haziran 2017'den bu yana Kamu Görevlileri Etik Kurulu üyeliğini yürütüyor.       Kritik Körfez başkentlerine yeni büyükelçiler
Türkiye ile Suudi Arabistan ilişkilerinin, iki ülke arasındaki üst düzey telefon görüşmelerinin ardından olumlu bir dönemece girdiği süreçte, ilişkiler Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi olarak görevlendirilen Fatih Ulusoy üzerinden yürütülecek.

Riyad

Aralık 2015'ten Ocak 2019'a kadar Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçiliğini yapan Ulusoy'un kariyerindeki önemli görevlerden biri de Filipinler Barış Sürecinin Bağımsız Silahsızlandırma Organı (IDB) Başkanlığını üstlenmiş olması.

Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.