Öne Çıkanlar Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Aydın Çubukcu Geri dönüşüm İngiltere Cemevi Türk toplumu için COVID-19 aşı Gelir eşitsizliği Dünya Gündemi Ramazan ayı

Bu haber kez okundu.

Londra IŞİD tehdidi altında

Londra polis komiseri Sir Bernard Hogan-Howe, İngiltere'nin terörle savaş sahasında uygulamalarını gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, Suriye ve Irak'taki çatışmalarda yer edinmeyi arzulayanların engellenmesi için sunulan bütün önerilere açık olduklarını söyledi. Hogan-Howe, yurtdışındaki şiddet eylemlerinde yer edinmeyi dileyen İngiliz gençlerinin engellenmesine ait yaptığı açıklamada, bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini anlatım ederek, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidinin giderek büyüdüğüne ve tehlikeli 'militanların' başkent Londra'ya gelebileceğine dikkati çekti. Aşırıcıların yurtdışına gitmesini ya da dönmesini engelleyecek, hukuki şekilde uygulanabilecek herhangi bir fikrin iyi bir düşünce olduğunu savunan Hogan-Howe, 'Bu ülkenin vatandaşı olmak, pasaportunu taşımak bir ayrıcalık. Eğer başka bir ülke, devlet için savaşacaksan ve ya başka devlete karşı savaşacaksan, o süre nerede olmak istediğine dair seçimini yapmışsın demektir' diye konuştu. Hogan-Howe, ülkedeki mevcut yasaların bu konu ile ilgili daha da sıkılaştırılması için hükümet yetkililerine çağrıda bulunarak, evlerine art sapmak isteyen İngiliz savaşçıların pasaportlarının elinden alınması hususunda yeni bir uygulama getirilmesi gerektiğini vurguladı. Komiser Hogan-Howe, terör şüphelileriyle kafa edilebilmesi için polis ve istihbarat birimlerine ekstra finansman sağlanması gerektiğini anlatarak, başka İngiliz yetkililere kıyasla Suriye ve Irak'a savaşmaya gidenlerin sayısına ait daha yüksek bir hesapta bulundu.

İngiliz komiser şöyle konuştu: 'Bizim asıl tasa duyduğumuz nokta, İngiltere'den Suriye'ye ve muhtemelen Irak'a savaşmaya giden şahıs sayısı. Birçok insanın olması. En az 500-600 insanın gittiğini düşünüyoruz. Bazıları art döndü. Gözümüz onların üzerinde. Bir terörist ağı içindeler. Bu tasa verici çünkü 3 insandan 2'sinin Londra bölgesinde yaşayan kişilerden olduğunu düşünüyoruz. Bu iri bir rakam.' Komiser Hogan-Howe, aşırıcılara karşı alınması gereken önlemler kapsamında, yakın sürede 'Yetkilileri bilgilendirmeden Suriye veya Irak'a seyahat eden İngiliz vatandaşlarının masum oldukları kanıtlanana kadar potansiyel terörist sayılmalı' diyen Londra'nın Muhafazakar Partili Belediye Başkanı Boris Johnson'ın önerisine destek verdiğini de kaydetti.

Kaynak: AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.