Öne Çıkanlar Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Advantage Solicitors Emeklilik maç hangi kanalda 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi

Bu haber kez okundu.

Londralı kız öğrenci Suriye'deki hava saldırısında mı öldü

16 yaşındaki Kadiza Sultana'nın ailesi ve avukatı, genç kızın bir Rus hava saldırısında öldüğünün düşünüldüğünü söyledi.

Sultana, geçen yıl iki arkadaşıyla birlikte Londra'nın Bethnal Green ilçesinden ayrılarak Suriye'ye gitmişti.

Aile avukatı Tasnime Akunjee BBC'nin Newsnight programına, Sultana'nın birkaç hafta öldüğüne dair bir bilgi aldıklarını söyledi.

Avukat, Suriye'deki şartlar nedeniyle bu bilgiyi bağımsız kaynaklar tarafından doğrulatma imkânlarının olmadığını belirtti.

Ajunjee, genç kızın Suriye'deki hayatında hayal kırıklığına uğradığını, IŞİD'den ayrılıp İngiltere'ye dönmek istediğini, ancak yakalanıp örgüt tarafından vahşi bir şekilde cezalandırılma riskini göze alamadığını söyledi.Hepsi aynı yaşta olan Sultana ile okul arkadaşları Shamima Begum ve Amira Abase, 17 Şubat 2015'te, ailelerine dışarı çıktıklarını söyledikten sonra Londra'daki Gatwick Havalimanı'ndan Türkiye'ye uçmuş buradan da Suriye'ye geçmişti.

Genç kızların Suriye'ye geçtikten sonra Rakka kentine gittiği düşünülüyor.

Aynı okuldan başka bir kız öğrenci de Aralık 2015'te Suriye'ye kaçmıştı.

Ailelerin avukatı geçen yıl, üç genç kızdan ikisinin evlendiklerini söylemişti.

İngiltere'den bugüne kadar 800'den fazla kişinin, IŞİD ve diğer silahlı gruplara katılmak üzere Suriye ve Irak'a gittiği belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.