Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Mali sıkıntı yaşayan Yunan hükümetinin yeni planı şaşırttı

Borçlarını ödeyebilmek için mali kaynak arayışında olan Yunanistan hükümeti, kamu kuruluşlarına ellerindeki paraları merkez bankasında tutmaları talimatını verdi. Yunanistan gelecek ay Uluslararası Para Fonu'na (IMF) vadesi gelen borçlarını ödemek için kamu nakit rezervlerine el atıyordu. Yunan hükümetinin dün aldığı bu son karar, kreditörlerinden yeni bir mali yardım almaya çalışan Yunan Başbakanı Aleksis Çipras ve hükümetinin mali olarak nasıl zorlandığını gösteriyor. Alınan karara göre belediyeler ve bazı kamu fonlarının, yakın vadeli ödemeleri dışındaki nakit kaynaklarını merkez bankasına yatıracak. Karar emeklilik fonları ve bazı kamu kurumlarını kapsamıyor.

BAZI YEREL YÖNETİCİLER KARARA UYMAYACAKLARINI AÇIKLADI
Parlamento tarafından onaylanması gereken karar muhalefet partilerince keyfi olduğu şeklinde eleştirilirken, bazı yerel yöneticiler karara uymayacakları uyarısında bulundular. Daha önce yönetim reformundan sorumlu bakan olan muhafazakar milletvekili Kyriakos Miksotakis, "Hükümetin nakit bulmak için ümitsiz arayışları öyle bir hâl aldı ki, artık anayasaya bile saygı duymuyor" dedi. Yunan maliye bakanlığı yetkilileri, geçen hafta hükümetin ay sonunda 2 milyar Euro’yu bulan memur ve emekli maaşlarını ödemek için kamu sektöründeki tüm nakit kaynakları kullanması gerekeceğini söylemiş, ancak bu açıklamalar maliye bakanlığı tarafından yalanlanmıştı. Yunanistan'ın gelecek ay IMF'ye olan borcunun yaklaşık 1 milyar Euro’sunu geri ödemesi gerekiyor.Hükümet borç yükümlülüklerini yerine getirmek istediğini ifade etmiş, ancak memur ve emekli maaşlarının öncelikli olacağını belirtmişlerdi. Yunanistan'ın mali yardım bulabilmesi ve Euro Bölgesi’nden çıkışı tetikleyebilecek bir temerrüde düşmemesi için Cuma günü Riga kentinde yapılacak Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısında ayrıntılı bir ekonomik reform planı sunması gerekiyor. Bir sonraki Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı ise 11 Mayıs'ta, yani IMF'ye 750 milyon Euro tutarında borç ödemesinin yapılacağı tarihten sadece bir gün önce yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.