Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

Maraş iadesi artık gündemden kalktı ! 20 Temmuz'da Kıbrıs'tan dünyaya çok önemli mesajlar verilecek

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz'da Kıbrıs'tan dünyaya çok önemli mesajlar verilecek. Maraş iadesi artık gündemden kalktı ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul, Elazığ, Malatya ve Diyarbakır'da ziyaret ve temaslarda bulunuyor.Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Elazığ'da bazı yerel kanallarda değerlendirmelerde bulundu.Kanal 23 ve Kanal Fırat'a konuk olan Tatar, “Kıbrıs davasında tek çarenin egemenlik olduğunu” vurguladı.Tatar, Kıbrıs'ta bir çözüme ulaşılması halinde, Türkiyesiz olarak Avrupa Birliği içerisinde yer alacağını düşünenlerin büyük bir "gaflet" içerisinde olduğunu belirtti.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasidis'in hala EOKA'yı övdüğüne işaret eden Tatar, eşitlik temelinde federasyon tezinde eşitliğin lafta olduğunu kaydetti.

Annan Planı sürecine de değinen Tatar, Türklerin plana "evet" ve Rumların "hayır” demesine rağmen, Rum tarafının AB'ye alınmasının büyük bir haksızlık olduğunun altını çizdi.
Türkiye ile elbette beraber yürüyeceğiz. Kıbrıs'ta ve Doğu Akdeniz'de davamız ortaktır. Bizim en büyük gücümüz Türkiye ile aramızdaki bağlardır. Pandemi bittikten sonra bağlarımızı daha da güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk halkının Türkiye üzerinden her yere açılabildiğini ifade eden Tatar, son nefesine kadar Kıbrıs Türk halkının bekası ve güvenliği için mücadele edeceğini ve rakiplerinden farkının da bu olduğunu söyledi.

20 Temmuz Barış Harekatı'nın yıldönümünün yaklaştığını hatırlatan Tatar, 20 Temmuz'un Kurban Bayramı'nın ilk gününe denk gelmesi nedeniyle iki bayramın birlikte kutlanacağını belirtti.
20 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin Kıbrıs'ta olacağını da anımsatan Tatar, "20 Temmuz'da Kıbrıs'tan dünyaya çok önemli mesajlar verilecek" dedi.

"Avrupa Birliği oyunu" ile Kıbrıslı Türkler ile Türkiye'nin bağlarının kopartılmaya çalışıldığını anlatan Tatar, "Biz Kıbrıs Türk milliyetçileri, hiçbir zaman Kıbrıs ile Türkiye'nin bağlarının kopartılmasına izin vermeyiz. Halka doğru mesajları vermeye devam etmemiz lazım. Bölgedeki dengelere baktığımızda, bizim Türkiye ile beraber hareket etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Maraş ile ilgili sorulan sorular üzerine Tatar sözlerine şöyle devam etti:

"Maraş iadesi artık gündemden kalkmıştır. Maraş zaten Türk vakıflarına aittir. 46 yıl daha orasının kapalı kalması kabul edilemez. Orası geçmişte çok önemli bir turizm merkeziydi ve şu anda pandemiye rağmen çok sayıda ziyaretçisi var. Şimdiden KKTC'nin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldi" şeklinde konuştu.
KKTC'nin tanınması ile ilgili sorular üzerine Tatar, "Siyasi tanınma bir gün elbet olacak. Şu anda her türlü bağımız var. Biliyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti de her yerde bunun çalışmasını yapıyor. Ancak, Türkiye'ye yakın ülkeler KKTC'nin tanınması konusunda devamlı tehdit altındalar" dedi.
Elazığ ziyaretiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tatar, Elazığ ile Kıbrıs Türk halkının büyük bağları olduğunu, bunların arasında en önemlilerinden birinin de Kanlı Noel olaylarında gerçekleşen baskında ailesi katledilen Binbaşı Nihat İlhan olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Tuğgeneral Nihat İlhan ile 1963'te Kumsal katliamında Rumlar tarafından öldürülen eşi Mürüvvet İlhan ile üç çocuğunun kabirlerini de ziyaret etti. 
İlhan ve ailesinin kabri başında yaptığı konuşmada, kanlı noelde Nihat İlhan'ın eşi ve çocuklarının hunharca katledilerek, şehit edildiklerini belirten Tatar, büyük bir soykırımdan geçmiş olan Kıbrıs Türk halkının Türkiye'nin desteğiyle bugünlere kadar geldiğini anlattı. 
"Şu anda bir devlet sahibiyiz, bir Cumhuriyetimiz var. Türkiye ile son derece uyum içinde milli davamızı savunmaya devam ediyoruz" diyen Tatar, bir vefa duygusuyla Nihat İlhan ve ailesinin kabirlerini ziyaret ettiğini vurguladı. 
Tatar, konuşmasının ardından kabirlere çiçekler ve Lefkoşa  Kumsal' da öldürüldükleri evin bahçesinden getirilen toprağı bıraktı. 
Cumhurbaşkanı daha sonra, Nihat İlhan ve öldürülen ailesinin anısına yapılan anıtı ve İlhan ailesinin evini ziyaret etti.
 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anastasiadis'i arayarak yardım teklifinde bulundu
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis' ı arayarak, Limasol'da ki yangının söndürme çalışmalarına yardım etmeye hazır olduğunu iletti.
Anastasiadis, Türk tarafının yardım teklifini değerlendireceklerini söyledi.
Anastasidis'e yangından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Tatar, Özel Temsilcisi Ergün Olgun'a da gelişmeleri takip etmesi için talimat verdiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.