Öne Çıkanlar Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Dünya Eğitim Forumu Girne Üniversitesi

Bu haber kez okundu.

Musul'da DAEŞ ile şiddetli sokak savaşları sürüyor

Irak Ordusu ve peşmerge güçlerinin 17 Ekim’de başlattığı Musul operasyonu 21. gününü girdi. Irak ordusuna bağlı Altın Kuvvetler, Gökçeli mahallesinin tamamını kontrol ederken kentin içlerine doğru dün de ilerleyişini sürdürdü. DAEŞ, merkeze doğru ilerlemeye çalışan Irak ordu güçlerini bombalı araç ve intihar saldırıları ile durdurmaya çalıştı. Irak ordusu ile DAEŞ’liler arasında kentin Kerame, Zehra ve Saddam mahalleleri ve merkez köylerde şiddetli sokak savaşı yaşanıyor. 

DAEŞ ağır kayıp verdi

Musul’un kurtarılması operasyonuna katılan ve Altın Birlikler olarak adlandırılan terörle mücadele kuvvetlerinin, kentin doğusunda bulunan El-Mellahin, El-Semah, El-Hazra, Kerküklü, El,Kudüs ve El-Kerame bölgelerinin DAEŞ’ten temizlendiği ve örgüte ağır kayıp verdirildiği belirtildi. Ele geçirilen bölgelere ise Irak bayrağı asıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Musul Operasyonu Komutanı Ebdulemir Reşit Yarela, altı mahallenin alındığını doğruladı. 

Gün boyu bombalama

Irak ordusu, dün polis kuvvetleri desteğinde stratejik önemdeki petrol rafinerisinin bulunduğu Musul’un Hamam Ali ilçesinde yeni bir cephe açtı. Dün Sabah saatlerinde Musul’a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Hamam Ali, iki koldan kuşatmaya alındı. Irak Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları ise kasabadaki DAEŞ hedeflerini gün boyu bombaladı. DAEŞ’in ilçedeki sivilleri, “canlı kalkan” olarak kullandığı bildirildi. İlçenin bir-iki gün içinde Irak kuvvetleri tarafından alınması bekleniyor. 

DAEŞ barikatlar kuruyor

Musul’dan DAEŞ’in temizlenmesi amacıyla Irak güçleri öncülüğündeki operasyonla, kentin merkezine doğru ilerleme sürerken, örgütün kentin belli başlı caddelerine barikatlar kurduğu, bazı binaları da yıktığı belirlendi. Teksas merkezli özel istihbarat kuruluşu Stratfor’un servis ettiği uydu görüntülerine göre, DAEŞ militanları, kentin önemli yerleşim birimlerinde bulunan belli başlı sokaklara beton bloklarla barikatlar kurarken, molozlar yığdı, bölgedeki pek çok binayı da yıkarak, görüş alanını genişletti. Irak ordusu ile terör örgütü DEAŞ militanları arasında şiddetlenen çatışmalar nedeniyle son 24 saatte Musul’un doğusundaki bölgelerde yaşayan 3 binden fazla sivilin kaçtığı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.