Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

Musul operasyonuyla ilgili son dakika gelişmeleri

Irak Harp Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin, Musul'un doğu ve batı kesimlerinde DEAŞ mevzilerine yoğun hava saldırıları düzenlediği belirtildi.Açıklamada, orduya bağlı uçakların Musul'un doğusu ve batısına yönelik hava saldırılarında 26, koalisyon uçaklarının kentin güneydoğusundaki saldırılarında ise 5 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

İçişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında da Musul'un güney kesimindeki hava saldırılarında 17 DEAŞ militanının öldürüldüğü, örgüte ait 4 aracın kullanılmaz hale getirildiği aktarıldı.

Öte yandan, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin yazılı açıklamasında ise Kayyare nahiyesinin batı kesiminde DEAŞ militanlarının, milislere silahlı saldırı düzenlediği, olayın ardından yaşanan çatışmada 4 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.Irak ordusu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin katıldığı ve uluslararası koalisyonun havadan destek verdiği Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 17 Ekim'de başlamıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.