Öne Çıkanlar Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Türk toplumu için COVID-19 aşı Gelir eşitsizliği koronavirüs Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Aktuel Event filiz altın kelebek ödül töreni

Bu haber kez okundu.

Nihat Doğan için mahkemeden karar çıktı, 3 bin lira tazminat ödeyecek

Nihat Doğan, Survivor 2011'de rakibi olan Derya Büyükuncu'ya hakaretten 3 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu. Sabah'tan Ali Oktay'ın haberine göre 4 yıl önce açılan davada, Nihat Doğan Survivor 2011'de rakibi olan Derya Büyükuncu'ya bir röportajda, "...bencil, sünepe, halkın gözüne bakarak yalan söyleyen SMS dilencisi, Amerikalı çakma kovboy" dedi ve bir başka gazeteye de buna benzer hakaretlerde bulunmuştu.Büyükuncu iki röportajda geçen sözler için 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

YARGITAY KARARI BOZMUŞTU

Nihat Doğan dilekçesinde, milli yüzücünün program sırasında, kazanacağı parayla okul yaptıracağını söyleyip oy topladığını ve sonrasında söz verdiği okulu yaptırmadığını belirtmişti. Mahkeme Nihat Doğan'ı 6 bin lira tazminata mahkum etmişti. Yargıtay kararı bozmuştu. Kararda, söz konusu açıklamaların eleştiri mahiyetinde olduğu, kişilik haklarına saldırı teşkil edecek nitelikte olmadığı ve Doğan'ın değer yargısını içerdiği belirtilmişti. Dava yeniden görüldü. Doğan bu kez 3 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.