Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi uygur londra İngiltere Uygur Trs Aytac

Bu haber kez okundu.

O site mahkemeye verildi

Çöpçatanlık sitesi Gleeden,mahkemeye verildi. Fransız yasalarında sadakat kavramı evliliğin bütünleyici unsurlarından biri olarak tanımlanıyor. Medeni Kanun’un 212. Maddesinde “Evli çiftler birbirlerine saygı, sadakat, yardım ve destek vermekle yükümlüdür.” deniyorFransız yargıçları yasaları yorumlamakta serbest olsa bile, çok fazla manevra alanları bulunmuyor.Katolik Aileler Derneği’nin başkanı Jean-Marie Andres, “Bireyler arasında cinsel ilişkiyi teşvik eden pek çok internet sitesi var. Ama Gleeden’in farkı, evlilik içinde aldatmayı esas alması. Açıka evli kadınlara evlilik dışı cinsel ilişki fırsatları sunuyor. Ama Fransız halkı ve parlamentosu, evliliğin bir kamusal taahhüt olduğu konusunda birleşmiş durumda. Bu, yasalarda mevcut. Biz bu davayla Medeni Kanun’un bir anlam taşıdığını göstermeyi hedefliyoruz.” dedi.Gleeden sitesi, evli kadınları hedef aldığı suçlamasından kaçma çabasında görünmüyor. Tam tersine. Reklam odağında evli kadınlar var zaten.Tutucu Fransızlarda ve Katoliklerde dehşet uyandıran noktaysa, reklamlarda açıkça, evli kadınlara, eşlerini aldatmanın “yanlış değil, eğlenceli olduğu” fikrinin verilmesi. otobüs ve metrolarda asılan afişlerden birinde, gelinlik giymiş alımlı bir genç kadın görülüyor. Yeni gelinin söz veren parmaklarını arkasında tutmasıyla, “verilen taahhütlerin aptalca olduğu” mesajı aktarılıyor.2009 yılında kurulan internet sitesinin Fransa’da 1 milyon olmak üzere, Avrupa çapında 2,3 milyon abonesi var. Site ABD ve diğer ülkelerde de, daha ufak çapta faaliyet gösteriyor.Gleeden sitesinde kadınların abonelik ücreti ödemesine gerek yok. Erkekler kredi satın alıyor ve kayıtlı kadın abonelere erişim olanağı buluyor. Verilen bilgilerin doğru olduğunu kesinleştirmek mümkün olmasa da, Gleeden, siteye abone olan kişilerin % 80′inin gerçekten evli olduklarını belirtiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.