Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu İbrahim Doğuş Bozcader londra yönetim kurulu

Bu haber kez okundu.

PYD Suriye'de 6 kız çocuğunu kaçırdı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, örgüt 4 Mayıs'ta Kamışlı'da dil kursuna giden iki kız çocuğunu alıkoydu. PYD militanları, çocukları ilçenin 60  kilometre doğusundaki Tel Berrak beldesinde askeri eğitim kampına götürdü.Kız çocuklarının duruma tepki gösteren anneleri, PYD'nin yeni topladığı militanları kaydettiği bir binanın önünde üç gün oturma eylemi yaptı ancak sonuç alamadı.PYD, Kobani'nin (Ayn el-Arap) iki ayrı köyünde de kız çocuklarını kaçırdı. 5 Mayıs'ta da kırsaldaki Kork köyünde Y.İ.K., 9 Mayıs'ta Birhati köyünden S.A.Ş, E.Ş. ve beraberlerindeki ismi henüz  belirlenemeyen bir arkadaşları okullarının önünde bekledikleri sırada kaçırıldı.E.Ş'nin babası kızını örgütün elinden kurtarmayı başararak yasa dışı yollardan Türkiye'ye gönderdi, bunun üzerine PYD babayı Kobani'de hapsetti.

AVRUPA'DA KAMPANYA BAŞLATILMIŞTI

Berlin'deki Avrupa Kürt Araştırmaları Merkezi'nin “Savaş mazeret  olamaz. PYD’nin çocuk asker kullanımına hayır” adını taşıyan kampanyası geçen ay Avrupa Parlamentosu'ndaki tartışmalarda gündeme gelmiş ve bazı üyeler bu duruma tepki göstererek merkezin kampanyasına destek vermişti.Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR) 18 Ocak ve 15 Mart tarihli raporlarında da, PYD'nin kontrol ettiği bölgelerde yaşayan halkı, çocuk yaştakiler dahil zorla silah altına aldığı bildirilmişti.PYD, uygulamayı eleştiren muhalifleri gözaltı ve tutuklama gibi uygulamalarla sindirmeye çalışırken, uygulamadan kaçmak isteyen çok sayıda gencin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Türkiye'ye kaçtığı biliniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.