Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri Nefes terapisti kamplar

Bu haber kez okundu.

Rus jetinin Amerikan keşif uçağını taciz ettiği iddia edildi

Amerikan casus uçağı RC-135, Baltık bölgesinde gözlem uçuşu gerçekleştirdiği sırada Rus SU-27 avcı uçağı Amerikan uçağına 30 metre yaklaşarak pilotların “fıçı” olarak tabir ettikleri ast üst dönme artistik hareketini gerçekleştirdi. Önceki gün yaşanan hadiseyi duyuran CNN televizyonu, Rus avcı uçaklarının son bir ayda Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait hava araçlarını ikinci kez taciz ettiklerini hatırlatarak, Pentagon temsilcisi Bill Urban’ın şu açıklamasına yer verdi:

“Rus pilotun sorumsuz ve profesyonel olmayan davranışı iki hava aracındaki personelin can güvenliğini tehdit eder türdendir. Daha önemlisi bir pilotun artistik hareketleri iki ülkeyi büyük bir krizin içine sürükleyebilir.”  

Rus tarafı, Baltık bölgesindeki hava dalaşıyla ilgili şimdilik açıklama yapmadı.

12 Nisan tarihinde gerçekleşen bir önceki taciz hakkında Rusya, “Biz orada tatbikat yapıyorduk. Radarda yabancı uçak görünce kimliğini tespit için yaklaştık ve ardından uzaklaştık” demişti. 

2014 yılında Ukrayna krizinin patlak vermesiyle Rusya ile ABD, havada sıkça birbirlerini taciz etmeye başlamıştı. Nükleer silah taşıyabilen stratejik Rus bombardıman uçakları ABD’ye yaklaşırken, Amerikan casus uçakları da Karadeniz, Baltık ve Pasifik okyanusu bölgesinde Rusya hava sahasına yaklaştığı defalarca görüldü.

Benzer it dalaşları denizde de savaş gemileriyle yaşanmıştı. 

Rusya’nın batı sınırına 4 bin NATO askeri 

Bu arada Rusya’nın askeri açıdan çok daha zayıf komşularına ciddi tehdit oluşturmaya başladığı kanaati getiren eden NATO’nun Polonya ve Baltık cumhuriyetlerine takviye 4 tabur yerleştirme kararı aldığı duyuruldu.NATO kaynaklarına dayanan The Wall Street Journal gazetesi, 4 taburdan ikisinin ABD’nin birer taburun da İngiltere ve Almanya’nın vereceğini duyurdu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.