Öne Çıkanlar ınstagram yenilik rusya yangın çin teknik direktörü disk meltepe miting nato suriye operasyon cumhurbaşkanı erdoğan tolga zengin fox tv

Bu haber kez okundu.

Sel felaketinde can kaybı artıyor, salgın alarmı verildi

Japonya hükümet sözcüsü Yoşihide Suga 195 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de kayıp olduğunu söyledi. Suga en az 23 kişinin kayıp olduğunu belirtirken, Yangın ve Felaket Yönetimi Ajansı’nın verilerine göre hala 7.000’e yakın kişi de sığınaklarda kalıyor.Okayama’nın başkenti Kuraşiki’yi ziyaret eden Başbakan Şinzo Abe de bölgedeki zararı inceledi. Abe’nin diğer bölgelerde de incelemelerini sürdürmesi bekleniyor.  Abe, sel felaketi nedeniyle Avrupa ve Ortadoğu’ya yapacağı geziyi ertelemişti.
Faciadan bir hafta geçmesine rağmen ülkenin batısındaki 200 binden fazla eve hala su verilemiyor. Japonya hükümeti bu bölgelere su tankerleri gönderse de bu çabaların yetersiz kaldığı belirtiliyor.
Yüksek nemle birlikte hava sıcaklıklarının  30 derecenin üzerinde olması tahliye merkezlerinde kalanların hayatını da zorlaştırdı.  Yetkililer su kıtlığının salgın hastalıklara yol açmasından endişe ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.