Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Tatar, Maraş yavaş yavaş yerleşime açılacak

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar BRT’de katıldığı “18. Saat” programında görevdeki bir yılını ve Kıbrıs konusunu değerlendirdi. Tatar, Rum tarafının tüm hedefinin KKTC’yi ortadan kaldırmak ve Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yama olmasını sağlamak olduğunu anımsatarak, Rum tarafının bu tezini de BM Genel Sekreteri’nin de yer aldığı görüşmede teyit ettiğini kaydetti. Tatar, “Biz iki devlet diyoruz. AB ile iç içe yaşayan bir Kuzey Kıbrıs vardır. AB içinde iki devlet de olabilir” dedi. Tatar, görev sürecinde yaptığı görüşmelerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye hükümetinin de destek verdiği görüşlerini muhataplarıyla paylaştığını ve Kıbrıs’ta artık yeni bir dönem başladığını, böyle bir siyasetin de geleceğe umut verdiğini kaydetti. Kıbrıs konusunda AB ve ABD’nin pozisyonunun belli olduğuna da işaret eden Tatar, müzakerelere başlanacaksa ortak zemin olup olmadığına bakılması gerektiğini anlattı. Egemen eşitliğin kabul edilmesi için BM kararı gerektiğini bunun görüşülüp konuşulabileceğini ifade eden Tatar, devletin güçlendirilmesi ve sıkıntılarının aşılmasıyla birlikte geleceğe umutla bakılabileceğini söyledi.
Tatar, hiçbir süreçte halka KKTC şu tarihte tanınacak demediğini kaydederek, Kıbrıs’ta dili, dini, kültürü ve tarihi farklı iki ayrı halk bulunduğunu ve yan yana yaşayan iki devletten başka çözüm formülü olmadığını anlattı.   Maraş açılımı konusunda da Tatar, pandemi koşullarına rağmen bölgeyi 250 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini ve yapılan yatırımlarla birlikte bambaşka bir Maraş’ın bölgeye kazandırıldığını kaydetti.  Maraş’ın yavaş yavaş yerleşime açılacağını, bunun zaman istediğini ifade eden Tatar, bu noktada yoğun bir çalışma olacağını, çalışmaların hükümetle işbirliği içerisinde başladığını ve hızlandırılmasında fayda olduğunu belirtti. (BRT)
 
Ataoğlu, KKTC’nin “Partner Ülke” statüsünde yer alacağı Antalya Turizm Fuarı’na katılıyor

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Turizm Fuarı 2021’e katılmak üzere bugün Antalya’ya gidiyor. 
Turizm ve Çevre Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) “Partner Ülke” statüsünde yer alacağı Antalya Turizm Fuarı 2021 açılış etkinliğinde, açılış konuşması da yapacak.Antalya’da bugün başlayacak 2 günlük fuarda KKTC, 60 m2’lik modern tasarım bir stant ile yer alacak.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Turizm Fuarı’nda KKTC, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu başkanlığındaki turizm profesyonelleri, sektör temsilcileri ve bakanlık yetkililerinden oluşan bir heyetle temsil edilecek.

Antalya Turizm Fuarı’nı, ulusal ve uluslararası tur operatörleri, offline ve online seyahat acenteleri, konaklama tesisleri, havayolları, ulaşım firmaları ile rekreasyon alanları, bilişim teknolojileri, gastronomi, hizmet ve finans sektörü gibi turizm sektöründe yer alan ve hizmet eden turizm profesyonelleri ziyaret ediyor.
KKTC, fuarın ilk gecesinde düzenlenecek olan “Welcome Party” etkinliğinde ikram sahibi olarak turizm profesyonellerini ağırlayacak.
Antalya Turizm Fuarı ile ülkenin turizm ürünleri dünya turizmine sunularak, turizm profesyonellerinin, yatırımcılarının ve yeni girişimcilerinin ülkeyle olan iletişimini arttırmak ve pekiştirmek hedefleniyor.
20 ülkeden 200’ü aşkın yabancı seyahat acentesinin katılacağı fuar, bu yıl tüm dünyada yaşanan pandemi sürecinde turizm endüstrisine heyecan, motivasyon ve hareket katmak amacıyla düzenleniyor.
Açıklamada, turizm sektörünün tüm paydaşlarıyla en son gelişmelerin paylaşıldığı, iş birliği ve daha fazla gelişme için fırsatlar yaratan fuarın, “Türk turizminin kalbi” Antalya'da yeni bir vizyonla turizm fuarlarına yenilikçi bir anlayış getirmeyi amaçladığı bilgisi de paylaşıldı.

Kapalı Maraş’ın ziyaret saatleri 1 Kasım’dan itibaren değişiyor
 
Kapalı Maraş’ın ziyaret saatleri 1 Kasım’dan itibaren yeniden düzenlendi.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Kapalı Maraş’ın 8 Ekim 2020’de yaya ziyaretine açılan bölümünde halen uygulanan 08.00- 20.00 saatleri arasındaki ziyaret saatleri, 1 Kasım Pazartesi’den itibaren aynı emniyet ve güvenlik şartlarında 08.00- 17.00 saatleri arasında uygulanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.