Öne Çıkanlar londra ingiltere türkiye acun ılıcalı Londradan İtalya turuna londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

Trump ABD'nin yeni başkanı oldu, dünyadan ilk tepkiler gelmeye başladı

Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump ABD'nin 45'inci Başkanı oldu. Sandıktan çıkan bu sonuca dünya genelinde siyasilerinden ilk tepkiler ise şöyle 

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen sonucu "büyük bir şok" olarak nitelendirdi.

"NE YAPACAĞI HAKKINDA HİÇBİR FİKRİMİZ YOK"

Merkel'in partisinden bir yetkili ülke basınına verdiği demeçte ise "ABD Başkanının ne yapacağı hakkın hiçbir fikrimiz yok" 

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, sonucun bu sonucun ABD – Fransa ilişkilerini zayıflatmaması gerektiğinin altını çizdi. 

LE PEN, TRUMP'I KUTLADI

Fransa'nın aşırı sağ partisi NFP'nin lideri Le Pen ise Trump'ı kazandığı zaferden dolayı kutladı. 

İSVEÇ'TEN İLK TEPKİ

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Donald Trump’ın ABD başkanlık seçimlerini kazanmasının kesinleimesinin ardından yaptığı açıklamada, "Seçim sonuçları sıradan insanlarda endişe yarattığı gibi piyasaları da tedirgin etti" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Löfven bütün sonbahar boyunca değişik senaryolara göre hazırlık yaptıklarını belirterek, "Bir çok nedenden dolayı Hillary Clinton’ın kazanmasını tercih ederdim. Ancak şurası da bir gerçek ki, seçimi kimin kazandığına bakmazsızın İsveç, ABD ile iyi ilişkiler sürdürmek için çabalarına devam edecektir" dedi.

Löfven, ABD başkanlık seçimleri öncesi "kirlenen" politik ortama dikkat çekerek, "Bütün siyasi liderler bunun yayılmaması için büyük sorumluluk taşıyor. Nefrete dayalı böylesi siyasi ortamdan kimse kazançlı çıkmaz. Her zaman yaptığımız gibi seçim kazanan birini kutlarız" diye konuştu.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström de yaptığı açıklamada, diğer AB dışişleri bakanları ile Pazartesi günü biraraya gelerek durumu değerlendireceklerini söyledi.

GÜNEY KORE'DEN İLK TEPKİ

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se ülke basınına yaptığı açıklamada Kuzy Kore'nin füze denemelerine atıfta bulunarak Trump'ın Başkanlığında ABD'nin bölgedeki politikasının devam etmesini beklediklerinin altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.